Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Εκτροχιασμός τρένου στη Βουλγαρία - 1 νεκρός, 15 τραυματίεςΟ μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας σκοτώθηκε επί τόπου ενώ δεκαπέντε επιβάτες τραυματίστηκαν κατά τις τρεις η ώρα σήμερα το απόγευμα, όταν το επιβατικό τρένο Σόφια-Βάρνα εκτροχιάστηκε για άγνωστη αιτία στην περιοχή του σταθμού Καλογίανοβετς στη Βόρεια Βουλγαρία.

Αυτό ανήγγειλε στα βουλγαρικά μέσα ο γενικός διευθυντής του αρμόδιου δημόσιου οργανισμού «Βουλγαρικοί Κρατικοί Σιδηρόδρομοι» Κρίστιαν Κράστεφ.

Δεκαπέντε επιβάτες τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους σοβαρά, και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της κοντινής πόλης Στάρα Ζαγόρα όπως ανακοίνωσε στα βουλγαρικά μέσα ο Γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Σβετλοζάρ Λάζαροφ.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του δημόσιου οργανισμού «Σιδηροδρομική Υποδομή» Μίλτσο Λάμπρεφ, η σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή έχει εκσυγχρονιστεί πρόσφατα.

Ωστόσο, η αμαξοστοιχία ξέφυγε από τις ράγες για άγνωστο λόγο, αναποδογύρισε και συγκρούστηκε με το τρίτο βαγόνι του τρένου όπου μετέβαιναν εκατόν πενήντα με διακόσια άτομα, σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Μεταφορών και άλλοι αρμόδιοι έφτασαν στον τόπο του δυστυχήματος.
 real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου