Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



 
  • Υλικά για τη βάση
  • 200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
  • 80 γραμμάρια Βούτυρο 
  • Υλικά για την καραμέλα
  • 180 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 160 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος 
  • Αλάτι 
  • Υλικά για τη γκανάζ
  • 200 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος 
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 40 γραμμάρια Βούτυρο

Χτυπάμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο μπλέντερ και τα βάζουμε στη βάση της ταρτιέρας μας. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς..
Ενδιάμεσα φτιάχνουμε την καραμέλα και τη γκανάζ σοκολάτας.

Αφού καραμελώσουμε τη ζάχαρη έχουμε ζεστάνει την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην καραμέλα. Με προσοχή όμως γιατί πιτσιλάει. Αν δεν είναι πολύ ζεστή η κρέμα μπορεί η καραμέλα να γίνει στερεή αλλά σε σιγανή φωτιά και με πολύ ανακάτεμα θα είναι μια χαρά.
Για την γκανάζ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την κομματιασμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο... ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό.
Για το σερβίρισμα βάζουμε την κρέμα καραμέλας πάνω στη ζύμη και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε από πάνω και τη γκανάζ σοκολάτας...
Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες..

Για να κάνετε καλή καραμέλα προσέξτε να ρίχνετε λίγη λίγη τη ζάχαρη στο τηγάνι και όταν λυώνει αυτή που υπάρχει μέσα να ρίχνετε την επόμενη κουταλιά. Έτσι είαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να σας καεί... 


oisyntagesmou.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου