Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

AΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί ότι η χώρα τους θα ήταν καλύτερα χωρίς το ευρώ, προκύπτει από σημερινή δημοσκόπηση την ώρα που ο υπουργός Οικονομίας της χώρας επαναλαμβάνει τις αμφιβολίες του για το αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Η δημοσκόπηση της εταιρίας «Emnid» που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild am Sonntag» έδειξε ότι το 51% των Γερμανών θεωρούν πως η χώρα τους θα ήταν καλύτερα εκτός της
ευρωζώνης των 17 χωρών-μελών και το 29% ότι θα ήταν χειρότερα.
Από την δημοσκόπηση προέκυψε επίσης ότι το 71% των Γερμανών επιθυμούν να δουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, δήλωσε στην Bild am Sonntag ότι υπάρχουν "σοβαρές αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις".
"Η εφαρμογή (των μεταρρυθμίσεων) παραπαίει...Επίσης, σχεδόν τίποτα δεν έχει συμβεί αναφορικά με την υποσχεθείσα ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας", δήλωσε ο Ρέσλερ στην εφημερίδα.
Ο ίδιος πρόσθεσε: "Αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δεν θα υπάρξουν άλλα χρήματα. Τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει".
Ο Ρέσλερ και το κόμμα του -εταίροι στον κυβερνώντα συνασπισμό - έχουν συχνά εκφράσει αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέλαβε την θέση του Βερολίνου ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μάρτιν Βανσλέμπεν, έκανε έκκληση να σταματήσει η συζήτηση για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
"Θεωρούμε ότι είναι λάθος, στη Γερμανία για παράδειγμα, να συζητείται καθημερινά το αν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη. Αυτό δεν μας αφορά. Είναι θέμα των Ελλήνων να αποφασίσουν", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Μόνο ένας στους τρεις θεωρεί σωστές τις αποφάσεις της καγκελαρίου Μέρκελ
Μόνο ένας στους τρεις Γερμανούς εξακολουθεί να πιστεύει ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παίρνει τις σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov.
Η δημοσκόπηση, που πρόκειται να δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Bild, δείχνει ότι το 33% των Γερμανών εγκρίνει τη στάση της Μέρκελ ενώ το 48% διαφωνεί με τις αποφάσεις της.
Στην ερώτηση αν φοβούνται ότι θα χάσουν τις οικονομίες τους, πάνω από τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 44%) απάντησαν καταφατικά.
Στα μέσα Ιουλίου άλλη δημοσκόπηση του ZDF-Politbarometer έδειχνε ότι το 63% των Γερμανών στήριζαν τις ενέργειες της καγκελαρίου, μολονότι πολλοί θεωρούσαν ότι θα πρέπει να εξηγεί αναλυτικότερα την πολιτική που ακολουθεί. Στις αρχές Ιουλίου την πολιτική της Μέρκελ ενέκρινε το 58% αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέτων (85%) πίστευε ότι η κρίση θα χειροτερεύσει.
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου