Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ

Εξέταση του δείγματος του Δημήτρη Χονδροκούκη και από άλλο εργαστήριο θα ζητήσει ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαρακάκης, όπως... 
...ανέφερε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο νομικός εκπρόσωπος τους Έλληνα αθλητή του ύψους, το
πρώτο δείγμα του οποίου βρέθηκε θετικό στην ουσία στανοζολόλη με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, εξήγησε ότι θα ζητηθεί επανεξέταση ενώ τόνισε ότι εφόσον και το δεύτερο δείγμα βγει θετικό τότε θα ερευνηθεί το πώς συνέβη αυτό. 
«Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, υπεβλήθη σε έλεγχο πριν 15 ημέρες περίπου από την WADA. Του ανακοινώθηκε ότι το πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό στην ουσία στανοζολόλη. Μου προκαλεί εντύπωση πως μια τόσο εύκολα ανιχνεύσιμη ουσία μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από έναν αθλητή υψηλού επιπέδου. Τώρα και εκείνος και ο πατέρας του καλούνται να δώσουν απαντήσεις», είπε αρχικά ο κύριος Μαρακάκης και πρόσθεσε: 
«Η οικογένεια του Δημήτρη Χονδροκούκη και ο προπονητής του και πατέρας του Κυριάκος, ζητούν να κρατηθούν αποστάσεις. Μην τους καταδικάσουμε. Αμφότεροι είναι κατηγορηματικοί και συγκλονισμένοι. Έχω λάβει εντολή να επανεξετάσουμε το δείγμα και το δεύτερο και σε άλλο εργαστήριο. Δεν έχουμε θέμα αξιοπιστίας με το συγκεκριμένο εργαστήριο. Αν επιβεβαιωθεί ότι το δείγμα του είχε αυτή την ουσία, τότε θα επιδοθούμε σε αγώνα δρόμου για το πώς συνέβη αυτό (έλεγχος τροφών που κατανάλωσε τον τελευταίο καιρό κλπ). 
Επιπλέον ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης εξήγησε γιατί ο άλτης τίθεται εκτός Ολυμπιακών Αγώνων: «Αυτομάτως τίθεται σε διαθεσιμότητα από την IAAF ο αθλητής μέχρι να επανεξεταστεί το δεύτερο δείγμα».
Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου