Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ






Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας σε συνέχεια ελέγχων που αφορούσαν
την επιχείρηση Μαμμής & Σια ΕΕ προέβη σε δειγματοληψία επιτραπέζιου νερού, εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων.
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών, ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas aeruginosa/Πυοκυανική Ψευδομονάδα.
Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως ΄΄Μη σύμφωνο-μη ασφαλές-επιβλαβές για την υγεία΄΄ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
 Η εμπορική επωνυμία του προϊόντος είναι ''LIVAS'' - Διάθεση, διανομή από την ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗ Ο.Ε. και στο πλαστικό πώμα της φιάλης αναγράφονται με αυτοκόλλητη ετικέτα οι ενδείξεις: ''Επιτραπέζιο νερό, πηγής Κεφαλαρίου - Δράμας παρασκευάζεται και εμφιαλώνεται από την ΜΑΜΜΗΣ Ι. & ΣΙΑ ΕΕ 14 χιλ Δράμας - Καβάλας Άγιος Αθανάσιος Δήμος Δοξάτου Τ.Κ. 66300 Δράμας΄΄, με τους εξής αριθμούς παρτίδας & ημερομηνίες λήξεως:
ι) με αριθμό παρτίδας LOT 191/10 & ημερομηνία λήξεως 09-07-2013 
ιι) με αριθμό παρτίδας LOT 197/10 & ημερομηνία λήξεως 15-07-2013
ιιι) με αριθμό παρτίδας LOT 198/10 & ημερομηνία λήξεως 16-07-2013

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου