Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΒΟΡΩΝΟ

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, οι εργασίες κατασκευής της νέας δεξαμενής ύδρευσης στον Σβορώνο.

«Έργο ζωής για τον Δήμο μας, καθώς λύνει οριστικά το ζήτημα της επάρκειας νερού όχι μόνο στην πόλη της Κατερίνης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στους γύρω οικισμούς και στις επεκτάσεις» χαρακτήρισε την κατασκευή της νέας δεξαμενής ύδρευσης στο Σβορώνο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης,

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω της νέας δεξαμενής, θα υδροδοτούνται εκτός από την πόλη της Κατερίνης, ο Σβορώνος, η Ανδρομάχη, το Ν. Κεραμίδι, η Νεοκαισάρεια και οι επεκτάσεις.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί κανονικά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Νοέμβριο του 2012.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του έργου (έγιναν οι θεμελιώσεις και τα περιμετρικά τοιχία των δεξαμενών), ενώ απομένει η κατασκευή των πλακών επικάλυψης.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.680.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Περιλαμβάνει την κατασκευή δεύτερης δεξαμενής ύδρευσης δύο θαλάμων από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 συνολικού όγκου 6.000 κ.μ., απέναντι από την υπάρχουσα δεξαμενή ύδρευσης με κοινό θάλαμο δικλείδων τον ήδη υπάρχοντα.

Η δεξαμενή είναι κατά το μέγιστο βυθισμένη στο φυσικό έδαφος και για το σε ανωδομή τμήμα προβλέπεται επίχωση περιμετρικά με αμμοχάλικο. Κάθε θάλαμος έχει χωρητικότητα 3.000 κ.μ. και θα είναι εξοπλισμένος με στόμιο υδροδότησης, στόμιο υπερχείλισης και στόμιο εκκένωσης. Οι θάλαμοι επιλέγονται ορθογωνικοί με ωφέλιμο ύψος 4,50μ. και διαστάσεις 21,00*41,00μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου