Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;

Το ενδεχόμενο να προσλάβει νέους άνεργους από την Ελλάδα,εξετάζει η διοίκηση των
γερμανικών σιδηροδρόμων, προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Ούλριχ Βέμπερ, διευθυντής προσωπικού των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) δήλωσε στο οικονομικό περιοδικό Capital, πως πράγματι κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.
"Μέσω των θυγατρικών μας στο εξωτερικό Schenker Rail και Arriva έχουμε καλές προϋποθέσεις για να πετύχουμε κάτι τέτοιο και συζητάμε αυτή τη στιγμή με τους συναδέλφους μας, που βρίσκονται εκεί, για το τι μπορούμε να κάνουμε", σημείωσε, χωρίς να έχουν όπως είπε, προγραμματιστεί συγκεκριμένα μέτρα.
Ο αριθμός των αιτήσεων για πρόσληψη συρρικνώνεται, διότι οι υποψήφιοι έχουν εναλλακτικές στην αγορά εργασίας.
"Αυτό το καταλαβαίνουμε πολύ καλά με το εξειδικευμένο προσωπικό των μηχανικών ή των οδηγών. Σε περιοχές όπως στο Μόναχο ή στη Βάδη – ρτεμβέργη, έχουμε ένα πολύ μεγάλο ανταγωνισμό για να βρούμε καλούς συνεργάτες" δηλώνει στο Capital ο κ. Βέμπερ.
Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι προετοιμάζονται για μια αλλαγή στην πολιτική του προσωπικού που θα περιλαμβάνει περισσότερους νέους και ανέργους.
"Μόλις συμφωνήσαμε μια στενότερη παγγερμανική συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Εργασία", δήλωσε ο κ. Βέμπερ.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου