Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

Νέο   πλήγμα   για  τον    Ασάντ! Ο Σύρος υπουργός Άμυνας της Συρίας, στρατηγός Νταούντ Ρατζίνα, Ελληνορθόδοξος στο θρήσκευμα, σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο
κτίριο του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας στη Δαμασκό, αναφέρει η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Νεκρός και ο σύζυγος της αδελφής του Μπασάρ αλ Άσαντ, Ασέφ Σοκάτ. Ο σύζυγος της, Μπούσρα Σοκάτ πέθανε μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι αξιωματούχοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η  κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε πως ο υπουργός Εσωτερικών είναι ζωντανός και η κατάστασή του είναι σταθερή. Νωρίτερα, αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πως είχε και αυτός σκοτωθεί.

Από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας έγινε επίσης γνωστό πως ο επικεφαλής των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών, Χισάμ Μπεχτιάρ, έχει τραυματιστεί και υποβάλλεται σε επέμβαση.

Στο κτίριο πραγματοποιείτο συνάντηση υπουργών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Λέγεται ότι ο βομβιστής καμικάζι εργαζόταν ως σωματοφύλακας για κάποιον από τον στενό κύκλο συνεργατών του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η ισλαμιστική οργάνωση ανταρτών «Ταξιαρχία του Ισλάμ» αναφέρει σε δήλωσή της στη σελίδα της στο Facebook πως έβαλε «στόχο τον πυρήνα που συνεδρίαζε στην αίθουσα ελέγχου κρίσεων στην πρωτεύουσα Δαμασκό».

Εκπρόσωπος της οργάνωσης επιβεβαίωσε τηλεφωνικά την ανάληψη της ευθύνης.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ανέλαβε, επίσης, την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος.

Η περιοχή γύρω από το κτίριο, στην συνοικία Ραούντα, αποκλείστηκε.

Ο 65χρονος στρατηγός Νταούντ Ρατζίνα διορίστηκε στη θέση του υπουργού Άμυνας της χώρας τον Αύγουστο του 2011, ενώ πριν είχε διατελέσει Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι συγκρούσεις αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του στρατού γύρω από τη Δαμασκό συνεχίστηκαν και την νύχτα, σύμφωνα με οργανώσεις που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.

Πάνω από 60 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στη Δαμασκό, σε μάχες με τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανακοίνωσε την Τεάρτη το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Περίπου 40 με 50 στρατιώτες των συριακών τακτικών δυνάμεων σκοτώθηκαν προχθές (Δευτέρα) σε μάχες στη Δαμασκό και τουλάχιστον 20 σκοτώθηκαν χθες (Τρίτη)», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δυο Σύροι ταξίαρχοι που εγκατέλειψαν τη χώρα τους, έφθασαν την Τρίτη τη νύχτα στην Τουρκία.

«Περίπου 330 Σύροι, ανάμεσά τους δυο ταξίαρχοι, διέφυγαν τη νύχτα στην Τουρκία», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

'Έτσι, ο συνολικός αριθμός των Σύρων στρατηγών που έχουν διαφύγει στην Τουρκία ανέρχεται τώρα σε είκοσι, ενώ ο συνολικός αριθμός των Σύρων προσφύγων στη χώρα αυτή ανέρχεται σε 43.300.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου