Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Με τον Υπουργό Θ. Καράογλου συναντήθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλ. Χατζηχριστοδούλου και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σ. Χιονίδης

Ως «θαυμάσια πρωτοβουλία» που στηρίζει την «ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι μόνον», χαρακτήρισε ο κ. Καράογλου την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας και τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι νεοσύστατο,
«η φετινή έκθεση θα είναι υπό την αιγίδα του», ενώ υπογράμμισε ότι «θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε η πρωτοβουλία αυτή να στηριχθεί με κάθε τρόπο».

Οι δύο πλευρές, επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε η χώρα να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, βγαίνοντας από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στους αναπτυξιακούς στόχους της Μακεδονίας και Θράκης για τους οποίους ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «φιλοδοξούμε με τη συνεργασία όλων να κάνουμε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πρότυπο αναπτυξιακό εργαλείο ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας».
Οι δηλώσεις των φορέων

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι φορείς προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Θεόδωρος Καράογλου, Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης

«Είχαμε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμαρχο Κατερίνης και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας. Συζητήσαμε και συναποφασίσαμε ότι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης οφείλει, παρά το γεγονός ότι είναι νεοσύστατο, να είναι κοντά σε τόσο θαυμαστές πρωτοβουλίες όπως αυτή της διοργάνωσης της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας. Έτσι, η φετινή έκθεση θα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και βεβαίως θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο έτσι ώστε μια πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία, η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι μόνον, να στηριχθεί με κάθε τρόπο. Φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε ότι με τη συνεργασία όλων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων, να κάνουμε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πρότυπο αναπτυξιακό εργαλείο ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας. Η Μακεδονία και Θράκη δικαιούται και πρέπει να αναβαθμιστεί, θα πρέπει να επιλύσει σημαντικά ζητήματά της, θα πρέπει να επιτύχουμε την ανάπτυξη που είναι το μεγάλο ζητούμενο».

Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος Κατερίνης
«Είναι χαρά όταν η εύλογη επιδίωξη όλων των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος να επανασυσταθεί αυτό το υπουργείο, είναι πλέον γεγονός και οφείλουμε να έχουμε την καλύτερη συνεργασία. Είναι διπλή η χαρά μας που ένα άξιος άνθρωπος, που έχει αποδείξει όλα τα χρόνια την αξιοσύνη του, ο Θεόδωρος Καράογλου, είναι ο Υπουργός που έχει αναλάβει να αναστήσει αυτό το Υπουργείο που είναι χρήσιμο για τη Βόρεια Ελλάδα. Σαν πρώτο βήμα συνεργασίας, είναι η αιγίδα του Υπουργείου στην έκθεση που θα γίνει τον Σεπτέμβρη στην Κατερίνη, μια περιφερειακή έκθεση. Είναι, επίσης, χαρά μας που ανταλλάξαμε απόψεις γι αυτό το ζήτημα αλλά και για τις αγωνίες μας για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλουμε ώστε η Ελλάδα να πάει μπροστά. Αποτελούμε και εμείς έναν κινητήριο μοχλό ώστε να δώσουμε αυτό που πραγματικά χρειάζεται η κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου