Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο ΔΗΜΑΡ

Ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Αμοιρίδης αναλαμβάνει διευθυντής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, το μεσημέρι της Πέμπτης (5.7.2012).
Επίσης, «κλείδωσε» ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ θα είναι ο... 

βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης και ο βουλευτής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου. Ορίστηκε ότι ο κ. Τσούκαλης θα είναι υπεύθυνος για θέματα Οικονομίας, για θέματα Δικαιοσύνης, Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης και για ζητήματα Εμπορίου και Παραγωγής. Ο κ. Οικονόμου θα έχει ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος την ευθύνη του τομέα Εξωτερικών, ΄Αμυνας, Μορφωτικών υποθέσεων και Κοινωνικών υποθέσεων.

Νομικός και ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τσούκαλης είναι το πρόσωπο που θα την εκπροσωπεί και ως μέλος στην επιτροπή οικονομικών του Κοινοβουλίου. Παράλληλα, καθώς η ΔΗΜΑΡ είναι κυβερνητικός εταίρος, ο κ. Τσούκαλης θα επωμισθεί το βάρος να μεταφέρει στο κοινοβούλιο και τις επεξεργασίες της για τα οικονομικά, σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Παράλληλα, όμως, πρέπει να ισορροπεί μεταξύ των σημείων κυβερνητικής σύγκλισης και των ζητημάτων στα οποία υπάρχει διάσταση απόψεων.

Πάντως, με την κατανομή αρμοδιοτήτων επιχειρείται και να καλυφθούν οι κοινοβουλευτικές απαιτήσεις και να αναδειχθούν με την επιλογή τομέων ευθύνης και οι συνεργαζόμενοι με τη ΔΗΜΑΡ. Έχει καθορισθεί ότι σε κάθε επιτροπή κοινοβουλευτικού ελέγχου θα μετέχουν 3 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.
Από το ΠΑΣΟΚ προερχόμενος ο κ. Αμοιρίδης ήταν από τους βουλευτές (Πιερία) που ανεξαρτοποιήθηκαν αντιδρώντας στο δεύτερο μνημόνιο και διαχώρισαν τη θέση τους από την κυβέρνηση, τον περασμένο Μάρτιο. Συνεργάστηκε με τη ΔΗΜΑΡ πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, εκλέχθηκε τότε βουλευτής αλλά στις νέες εκλογές του Ιουνίου ης 17ης δεν επανεξελέγη. Πολύ νωρίτερα, ήδη από την εποχή του πρώτου μνημονίου, είχε αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Β. Οικονόμου, ο οποίος συνεργάζεται με τη ΔΗΜΑΡ ως επικεφαλής της Κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες».
Σε επόμενη συνεδρίαση της 17μελούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το μεσημέρι της Παρασκευής (6.7.2012) θα οριστούν οι υπόλοιπες αρμοδιότητες...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου