Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Φιλορώσοι αντάρτες απομάκρυναν όλα τα πτώματα από το σημείο της συντριβής


Φιλορώσοι αντάρτες απομάκρυναν όλα τα πτώματα από το σημείο της συντριβής
Υπάλληλοι των σιδηροδρομικών γραμμών υποστηρίζουν ότι τα πτώματα του μαλαισιανού αεροσκάφους μεταφέρθηκαν με βαγόνια ψυγεία στον σταθμό της πόλης Τόρεζ, στο Ντονέτσκ.

«Εως τις 07.00 το πρωί της 20ης Ιουλίου, στην περιοχή Σακτάρκι όπου συνετρίβη το Boeing 777, είχαν βρεθεί 196 πτώματα», αναφέρει το υπουργείο προσθέτοντας ότι δύτες μετέχουν στις έρευνες καθώς στην περιοχή υπάρχει μια λίμνη. Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας από την πλευρά του κατηγορεί τους φιλορώσους αντάρτες ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαφανίσουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέρριψαν το μαλαισιανό αεροσκάφος.

Δημοσιογράφοι τού Associated Press είδαν το Σάββατο φιλορώσους αντάρτες να βάζουν σε φορτηγά πτώματα μέσα σε σακούλες και να τα απομακρύνουν. Σήμερα το πρωί, στο σημείο της συντριβής δεν υπήρχαν πτώματα. Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων αναζητούσαν μόνο ανθρώπινα μέλη.

Οι ειδήσεις για τα πτώματα που αποσυντίθενται μέρες τώρα κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο προκαλούν θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ολλανδία, απ’ όπου κατάγονταν περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες (192) της μοιραίας πτήσης MH17. Ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Φρανς Τίμερμανς δήλωσε ότι ο τρόπος που μεταφέρονται οι σοροί προκαλεί σοκ στην Ολλανδία. «Ο κόσμος είναι έξαλλος με αυτά που ακούει», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τίμερμανς.

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε και ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λιόου Τιονγκ, επειδή στο σημείο της συντριβής δεν διαφυλάσσονται «ενδείξεις ζωτικής σημασίας». 
 tanea.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου