Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Στην Alpha Bank η Emporiki - Μέχρι 31/12 η μεταβίβαση

Η Credit Agricole επιβεβαίωσε, με ανακοίνωση της σήμερα, ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις  για την πώληση της ελληνικής της μονάδας, Emporiki, στην Alpha Bank. Σύμφωνα με
την προσφορά της Alpha Bank, η ανακεφαλαιοποίηση της Emporiki από την Credit Agricole θα αυξηθεί στα 2,85 δισ. ευρώ. Credit Agricole και Alpha Bank στοχεύουν στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης στις 31 Δεκεμβρίου 2012, υπό την αίρεση των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες των εργασιακών συμβουλίων. Υπενθυμίζεται ότι προτάσεις είχαν υποβάλει επίσης η Εθνική και η Eurobank.
Η δεσμευτική προσφορά της Alpha Bank είναι εναρμονισμένη με τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που έθεσαν οι αρμόδιες αρχές, ήτοι:
Η ανακεφαλαιοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole S.A., η οποία έχει ήδη εισφέρει 2,3 δισεκατομμύρια Ευρώ τον Ιούλιο του 2012, προβλέπεται να αυξηθεί σε 2,85 δισεκατομμύρια Ευρώ . Επιπλέον, η Credit Agricole S.A. προβλέπεται να εγγραφεί για ομόλογα αξίας 150 εκατομμυρίων Ευρώ, μετατρέψιμα, υπό προϋποθέσεις και έπειτα από πρωτοβουλία της Credit Agricole S.A., σε μετοχές εκδόσεως της Alpha Bank. Η τρέχουσα χρηματοδότηση της Credit Agricole S.A. στην Εμπορική προβλέπεται να μειωθεί αντιστοίχως (0,7 δισεκατομμύρια ευρώ).
Τιμή μεταβίβασης 1 ευρώ
Αποπληρωμή σε τρεις δόσεις - η τελευταία εκ των οποίων είναι προγραμματισμένη για το τέλος του 2014 - της υπολειπόμενης αναχρηματοδότησης που θα έχει παράσχει η Credit Agricole S.A. στην Εμπορική κατά την ημέρα της μεταβίβασης, με εγγυήσεις ποιοτικών στοιχείων του ενεργητικού.

Σύμφωνα με την Credit Agricole S.A. αυτή η διαδικασία θα βοηθούσε στην επίτευξη των στόχων φερεγγυότητας της Credit Agricole S.A. για το τέλος του 2013, όπως έχουν προηγούμενα ανακοινωθεί. Είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής του διάρθρωσης και την επικέντρωση στις βασικές του δραστηριότητες. Η συναλλαγή αυτή θα συνεισέφερε στη συγκέντρωση της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και ανάκαμψης του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας. Η Credit Agricole S.A. θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και την αγορά για την πρόοδο που επιτυγχάνεται στις συνομιλίες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου