Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ




ΥΛΙΚΑ
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
2 1/2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1 ξυλάκι κανέλλα
2 1/2 φλυτζάνια γάλα

3 γαρύφαλλα
1 φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
φλούδα από λεμόνι
2 αυγά
1/2 φλυτζάνι νερό για το σιρόπι
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
150 γρ. καταϊφι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά 

-Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο - λίγο το γάλα 

-Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση 

-Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά 

-Προσθέτετε την βανίλια 

-Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει 

-Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το καταϊφι, 

-Ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινήσει 

-Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι 

-Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το καταϊφι 

-Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το καταϊφι 

-Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει 

-Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγύ 

-Απλώνετε την σαντιγύ πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε 
sintages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου