Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ




ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
βανίλιες
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι,το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει. 

-Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινήσει 

-Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα 

-Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε 

-Βάζετε το γάλα να κάψει 

-Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλλια 

-Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς 

-Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια 

-Τοποθετείτε τα φορμάκια σ'ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας 

-Βάζετε το ταψί σε μέτριο φούρνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου 

-Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει 

-Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει 

-Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι
sintages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου