ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
2 βανίλιες
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι,το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει.
-Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινήσει
-Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα
-Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε
-Βάζετε το γάλα να κάψει
-Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλλια
-Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς
-Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια
-Τοποθετείτε τα φορμάκια σ'ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας
-Βάζετε το ταψί σε μέτριο φούρνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου
-Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει
-Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει
-Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι
sintages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου