Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Βαρουφάκης:Η Ελλάδα θα γίνει Κόσοβο

"Τελικά μάλλον κάτι σαν Κόσοβο θα γίνει η Ελλάδα εάν συνεχίσουμε έτσι για 2-3 χρόνια", δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στον
Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.
"Κάθε μέρα που περνάει η σκοτοδίνη μεγαλώνει" τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά έχουν "κάψει το ένα διαπραγματευτικό χαρτί μετά το άλλο".
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει μία λύση πακέτο από την οποία θα ωφεληθεί και η Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε απαισιόδοξος: "Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω", είπε χαρακτηριστικά.
"Λύση πακέτο δεν θα υπάρξει, δηλαδή δεν θα υπάρξει βιώσιμη λύση. Τη δόση μάλλον θα μας τη δώσουν, αλλά η ελληνική τραγωδία θα σέρνεται για καιρό μέσω επιμήκυνσης του προβλήματος", επισήμανε.
Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ανοησίες όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την Ευρώπη μέχρι σήμερα : "Τα τελευταία τρία χρόνια όλες οι αποφάσεις του Eurogroup και των Συνόδων Κορυφής είναι η μία ανοησία μετά την άλλη με εξαίρεση τη Σύνοδο του Ιουνίου σχετικά με την αποσύνδεση της τραπεζικής κρίσης από την κρίση χρέους", είπε. 
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου