Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Νεκρός o Bλ. Καμπούρογλου μάρτυρας - κλειδί και πρώην συνεργάτης του Ακη - Βρισκόταν στην Ινδονησία

Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεία ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία. 'Ηταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Drumillan, η οποία είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά για την προμήθεια των πυραύλων Tor M1.

 Όπως είχε πει ο Νίκος Ζήγρας, ο Βλάσης Καμπούρογλου μετέφερε βαλίτσες με μίζες για
λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αυτοαποκαλούνταν «Τζορτζ Τορ», και από το 2004 και μετά είχε εξαφανιστεί.

Το 2006 είχαν πει ότι τον είχαν δει στην Ιθάκη όπου είχε μια βίλα.

Η Drumilan International (Hellas), Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία-Αντιπροσωπείες Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ιδρύθηκε το 1998. Δημιουργήθηκε μετά την υπογραφή (κατ΄ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου) της συμφωνίας για την αγορά των TOR-M1 από τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας) και τον Μιχαήλ Βορομπιόφ, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας ANTEY, της εταιρείας δηλαδή που κατασκεύαζε και πουλούσε τους TOR. Εδρα της εταιρείας ορίστηκε ο Δήμος Αθηναίων (Χατζηγιάννη Μέξη 5). Σήμερα εκεί στεγάζεται και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, μεταξύ άλλων, το αποτελούσαν οι κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ του Μισέλ, Πορτογάλος υπήκοος, επιχειρηματίας, κάτοικος Λευκωσίας Κύπρου, επί της οδού Τεμπών, αριθ. 22, γεννηθείς στη Δαμασκό Συρίας, στις 24/8/1941, καθώς και ο Βλάσιος Καμπούρογλου του Παρασκευά, Ελληνας υπήκοος, επιχειρηματίας, κάτοικος Μελισσίων Αττικής, επί της οδού Λεωφ. Πεντέλης, γεννηθείς στην Αθήνα το έτος 1951. Γι' αυτή την εταιρεία και τον ρόλο της καλείται ο Καμπούρογλου από τη Βουλή το 2004.

Η Drumilan Offset Program Ltd του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ και η Drumilan International (Hellas) ΑΕ ήταν αδελφές εταιρείες - σήμερα έχουν «λυθεί». Σε αυτές μεταφέρθηκαν κατ' αρχήν τα 25 εκατ. δολάρια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (offsets) από την Αntey.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου κατέθεσε για το θέμα στην επιτροπή της Βουλής, στις 14/12/2004, ισχυριζόμενος ότι «η εταιρεία με έδρα την Αθήνα δεν έχει εισπράξει το παραμικρό ποσό από τη σύμβαση αντισταθμιστικών, ούτε από άλλη αιτία αφού δεν έχει εκδώσει κανένα τιμολόγιο. Ο κύκλος των εργασιών της περιοριζόταν αποκλειστικά στην υλοποίηση της σύμβασης αντισταθμιστικών ωφελημάτων των TOR-M1».

Αυτές οι δηλώσεις του προκάλεσαν και την έκρηξη βουλευτή της ΝΔ, που έφτασε να πει στον κ. Καμπούρογλου: «Προς Θεού κύριε, μας δουλεύετε εδώ πέρα μέσα;», όταν ο μάρτυρας δήλωσε ότι νιώθει «ηλίθιος», διότι η εταιρεία της οποίας προΐστατο (Drumilan), δεν είχε έσοδα, παρά το γεγονός ότι είχε αναλάβει έργα ύψους 770 εκατ. ευρώ.

Hταν παντρεμένος με Αγγλίδα, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες. 
 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου