Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Baklavas

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό αμύγδαλα
1/2 κιλό καρύδια
1 φλ. φρυγανιά
1 φλ. αραβοσιτέλαιο


1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ. σ. ζάχαρη
1½ φλ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι
1.200 γραμμ. ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κ. σ. χυμό λεμόνι
1/2 κ. γλ. ξινό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε 7 φύλλα και τα λαδώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη γέμιση και βάζουμε 1 φύλλο και γέμιση, 1 φύλλο και γέμιση,  το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Με αυτό περιχύνουμε τον μπακλαβά, να πάει παντού. Τον ψήνουμε στους 150 C για περίπου 2½ ώρες, μέχρι να ροδίσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
argiro.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου