Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


Biskota-me-dipli-sokolata_b

ΥΛΙΚΑ
325 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
κρόκο
1 πρέζα αλάτι
βανίλια
500 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο (περίπου. δεν το παίρνει όλο)
100 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτας λιωμένη
100 γραμμ. λευκή σοκολάτα λιωμένη


1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι και τη βανίλια. Λίγο λίγο προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι. Δεν θα το πάρει όλο το αλεύρι.
 
2. Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας. Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Την πλάθουμε σε ρολό και την τυλίγουμε σε μεμβράνη (σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη).
 
3. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες ώστε να μπορούμε να την κόψουμε. Αφού παγώσει αφαιρούμε τη μεμβράνη και την κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
 
4. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα (αν έχουμε φύλλο σιλικόνης τα μπισκότα ψήνονται πιο ωραία). Δεν τα κολλάμε μεταξύ τους.
 
5. Τα ψήνουμε στους 160 C στον αέρα για περίπου 15΄. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα. Αφού ψηθούν τα βάζουμε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
 
6. Αφού κρυώσουν καλά βουτάμε το μισό μπισκότο στη μαύρη σοκολάτα και το άλλο μισό στη λευκή.
 
 
Tips
Μόλις ψηθούν τα μπισκότα τα μεταφέρουμε το συντομότερο σε σχάρα για να στεγνώσουν ομοιόμορφα και να μη νοτίσουν στη λαμαρίνα.
argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου