Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΒΕΛΓΙΟ-ΗΠΑ 2-1 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ!


Μετά από ένα ματς με απρόσμενη εξέλιξη το Βέλγιο των πολλών ευκαιριών επιβλήθηκε 2-1 στην παράταση των Ηνωμένων Πολιτειών και έκλεισε θέση στον προημιτελικό με την Αργεντινή. Συγκλονιστικό το φινάλε με τους Αμερικανούς να κυνηγούν την επική ανατροπή.

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

 

Η εικόνα του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Οριζί πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα (έδιωξε σε κόρνερ ο Χάουαρντ) έκανε τους Αμερικανούς αρκετά επιφυλακτικούς απέναντι στους ταχείς Βέλγους. Ο χαφ Κάμερον γινόταν πολλές φορές τρίτος στόπερ για να θωρακίσει την άμυνα των ΗΠΑ, ενώ οι προωθήσεις των Τζόνσον (που στο 33' αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού) και Μπίσλεϊ ήταν περιορισμένες.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Αζάρ κυρίως αλλά και ο Μέρτενς να μείνουν εκτός αγώνα και ο Ντε Μπράινε να προσπαθεί να κάνει δουλειά για δύο και τρεις. Οι τελικές προσπάθειές του πάντως, στο 23' και στο 45', δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Χάουαρντ και το συγκρότημα του Βίλμοτς έμεινε άσφαιρο για πέμπτο σερί πρώτο ημίχρονο.
Οι "κόκκινοι διάβολοι" πάντως επέμειναν κυνηγώντας ένα γκολ που σ' ένα κλειστό παιχνίδι θα τους χάριζε πλεονέκτημα. Μάλιστα η πίεση έφερε στο 56' το δοκάρι σε κεφαλιά του Οριζί, στο 58' το επικίνδυνο σουτ του Βερτόνχεν και στο 60' την κοντινή προβολή του Μέρτενς. Οι Αμερικανοί ήταν σταθερά σε θέση άμυνας, δεν κρατούσαν καθόλου μπάλα, ούτε η είσοδος του Βοντολόφσκι βοήθησε σε αυτό το κομμάτι. Ο Χάουαρντ βέβαια κράτησε τόσο στο 71' (σουτ του Οριζί) όσο και στο 76' (τετ α τετ Μιραλάς που ήρθε από τον πάγκο).
 
Παρόλο που ο Βίλμοτς δεν φρέσκαρε την 11άδα του, το Βέλγιο συνέχισε στο ίδιο υψηλό τέμπο. Ο Μιραλάς, με την κίνησή του, άνοιγε διαδρόμους, ο Αζάρ μπήκε πιο πολύ στο ματς, Φελαϊνί και Κομπανί έγιναν σχεδόν... φορ. Ο Αμερικάνος γκολκίπερ δεν νικήθηκε ποτέ και από τη στιγμή που ο Βοντολόφσκι στο 93' σπατάλησε μια απίθανη ευκαιρία για τις ΗΠΑ η παράταση ήταν αναπόφευκτη.
Ό,τι δεν συνέβη στα 90 λεπτά έγινε στην πρώτη επίθεση της παράτασης. Ο φρέσκος Λουκάκου έκανε την κούρσα από δεξιά και σέρβιρε στον Ντε Μπράινε για το 1-0 του Βελγίου. Χωρίς άλλη επιλογή οι Αμερικανοί ανέβηκαν αναγκαστικά. Πλην του Μπίσλεϊ πάντως, οι παίκτες του Κλίνσμαν δεν είχαν δυνάμεις. Κι όσο ανοίγονταν τόσο ακάλυπτοι έμεναν πίσω. Έβγαλε ένα, έβγαλε δεύτερο ο Χάουαρντ, στο τρίτο, στο 105', ο Λουκακού τον... εκτέλεσε.
Ο Γκριν ήρθε από τον αμερικανικό πάγκο στη μίνι διακοπή για να σκοράρει στο 107' με ωραίο τελείωμα και να μετατρέψει τα εναπομείναντα λεπτά σε θρίλερ. Μια καλοστημένη κομπίνα των ΗΠΑ σε εκτέλεση φάουλ του Μπράντλεϊ στο 114' έφερε τον Ντέμπσεϊ σε θέση βολής, αλλά το τετ α τετ χάθηκε και μαζί οι περισσότερες από τις ελπίδες για το 2-2. Όσο κι αν πάλεψαν έκτοτε, υπήρχε έλλειψη καθαρού μυαλού και το Βέλγιο προστάτευσε το υπέρ του αποτέλεσμα, πηγαίνοντας στους "8".
πηγή:contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου