Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

"IEΡΗ ΑΣΠΙΔΑ" ΓΙΑ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ!



Σημαίες αντίστασης κατά της πώλησης του 30% της ΔΕΗ σε ιδιώτες υψώνουν μητροπολίτες της βόρειας Ελλάδας.

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, απέστειλε επιστολή προς τον
πρωθυπουργό και του ζητά να αλλάξει το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Είναι η τρίτη επιστολή μητροπολίτη που δέχεται ο πρωθυπουργός για το θέμα, καθώς οι μητροπολίτες Φλωρίνης, Εορδαίας και Πρεσπών κ. Θεόκλητος και Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος έχουν ήδη ζητήσει με επιστολές από τον Αντώνη Σαμαρά να μην ιδιωτικοποιηθεί τμήμα της ΔΕΗ και να διασφαλιστούν οι θέσεις όσων εργάζονται στην επιχείρηση.

Ο μητροπολίτης Κομοτηνής επισημαίνει στην επιστολή του ότι το σχέδιο πώλησης της ΔΕΗ προκάλεσε αναβρασμό και ένταση στην τοπική κοινωνία.

Σημειώνει ότι «το νέο πλήγμα (που αφορά τον ΑΗΣ Κομοτηνής) έρχεται να προστεθεί στην κατάργηση λιμενικών σταθμών και στην αναστολή λειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών στην περιοχή».

Ο κ. Παντελεήμων τονίζει ότι συντάσσεται με τις θέσεις των Σωματείων Εργαζομένων της ΔΕΗ στην Κομοτηνή και καλεί τον πρωθυπουργό να αλλάξει το νομοσχέδιο.

«Θερμώς παρακαλούμεν (...) όπως ενσκύψητε και τροποποιήσητε τον προτεινόμενον νόμον ιδιωτικοποήσεως του 30% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και συνεπώς της ιδιωτικοποιήσεως της ΑΗΣ Κομοτηνής με όσα προβλήματα θα προσθέση η τυχόν ισχύς του εις τα ευρύτερα στρώματα και δη εις την περιοχήν μας» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου