Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως
συνολικά 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι φυγάδευσαν στο εξωτερικό 1,5 δισ. ευρώ από το 2010 έως σήμερα. Και μπορεί οι διαδικασίες για να μεταφερθούν τα χρήματα στο εξωτερικό να είναι νόμιμες, ωστόσο οι υπάλληλοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ καθώς σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι οι καταθέσεις αυτές δεν προκύπτουν από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Ενδεικτικό είναι πως στο ΣΔΟΕ πιστεύουν ότι αρκετά από τα χρήματα μπορεί να προέρχονται από «μαύρα» εισοδήματα εκπαιδευτικών από ιδιαίτερα μαθήματα και από «φακελάκια» που έπαιρναν γιατροί.
Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι υπουργείων και ΟΤΑ
Από τις λίστες που έχει στα χέρια του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους δημοσίους υπαλλήλους που έστειλαν έξω χρήματα, οι μισοί είναι εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι είναι υπάλληλοι των υπουργείων Υγείας, Αμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα:
- 329 έχουν στείλει εμβάσματα άνω των 600.000 ευρώ ο καθένας.
- 415 άτομα έστειλαν 117 εκατ. ευρώ και μετά αποχώρησαν, και από αυτούς:
- 241 είναι ιατρικό προσωπικό με εμβάσματα 65 εκατ.
- 101 είναι πρώην εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων με 27,3 εκατ.
- Συνολικά 4.845 θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ.
Στον έλεγχο των 4.845 υπαλλήλων που παραμένουν στο Δημόσιο αναφέρθηκε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, Παρασκευάς Νομικός, επισημαίνοντας ότι το Σώμα θα διενεργήσει τους ελέγχους, οι οποίοι, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα περίπλοκοι. «Το επόμενο διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα», είπε ο κ. Νομικός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου