Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Ποινική και Αστική Ευθύνη για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αφορούν θέματα Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής Προστασίας του Πληθυσμού, στο διαδίκτυο.


25 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο ζητούν ενεργοποίηση του νομικού πλαισίου για την διασπορά ψευδών ειδήσεων που θέτουν σε
κίνδυνο την δημόσια υγεία.
 


               Από τα θέματα που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο είναι αυτά που αφορούν τη δημόσια υγεία, τις ιατρικές γνωματεύσεις, τις αναζητήσεις για διάφορες παθήσεις ή σπάνια νοσήματα και φυσικά τους αντίστοιχους τρόπους πρόληψης ή θεραπείας και αντιμετώπισης τους.
               Διάφορα BLOGS επώνυμα ή μη, ηλεκτρονικές εκδόσεις ιατρικών –δήθεν- περιοδικών και ανώνυμες καταγγελίες από site που έρχονται να «αφυπνίσουν συνειδήσεις» κατακλύζουν το διαδίκτυο, σπέρνοντας ουσιαστικά μόνο τον πανικό και την παραπληροφόρηση. Συγκεκριμένα μόνο την προηγούμενη εβδομάδα έγινε αναφορά από συμπολίτες μου για δύο διαδικτυακούς τόπους, όπου αφενός γινόταν αναφορά στις ολέθριες και θανατηφόρες παρενέργειες των παιδικών εμβολιασμών, οι οποίοι εμβολιασμοί κατά τον κονδηλοφόρο του συγκεκριμένου άρθρου, «ευθύνονται για την εξάπλωση του καρκίνου». Αφετέρου στη δράση αμφιλεγόμενων ιατρών-τσαρλατάνων που διατείνονται ότι δεν υπάρχει ο καρκίνος ως ασθένεια κι ότι «Η Χημειοθεραπεία είναι μία απάτη»… των φαρμακοβιομηχανιών.
               Επειδή τέτοιου ύφους και επιπέδου θεωρίες συνωμοσίας, και δη όταν αφορούν τη δημόσια υγεία και την ιατρική πρόληψη, επηρεάζουν αρνητικά και προκαταλαμβάνουν σημαντική μερίδα του πληθυσμού.
               Κι επειδή η περίοδος η χρονική είναι σημαντική για τους εμβολιασμούς των παιδιών κυρίως και των ευπαθών ομάδων εναντίον και των εποχιακών νοσημάτων.
               ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ  οι  κ.κ.  ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Μήπως θα είναι χρήσιμη η ενεργοποίηση ενός αποτελεσματικότερου πεδίου ποινικής και αστικής ευθύνης, (πέραν εκείνου της διασποράς ψευδών ειδήσεων αρ.191ΠΚ) αποκλειστικά αναφορικά με τη διάδοση αντίστοιχων ειδήσεων που σπέρνουν πανικό και ενισχύουν την άγνοια των πολιτών ή δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και κρίσεις για θέματα τόσο σημαντικά όσο είναι η υγεία και η πρόληψη αλλά και η θεραπεία, και τέλος οδηγούν ακόμα και στη λήψη λανθασμένων αποφάσεων;
Αθήνα, 29/10/2014
                                                                                                                       
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
 1. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ΠΙΕΡΙΑΣ
 2. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
 3. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ΚΑΒΑΛΑΣ
 4. Ηλίας Βλαχογιάννης, ΤΡΙΚΑΛΩΝ
 5. Τιμολέων  Κοψαχείλης, ΓΡΕΒΕΝΩΝ
 6. Ανδρέας Μαρίνος, ΗΛΕΙΑΣ
 7. Κωνσταντίνος  Κουτσογιαννακόπουλος, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
 8. Ασημίνα Σκόνδρα, ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
 9. Θεόδωρος Σολδάτος, ΛΕΥΚΑΔΟΣ
 10. Δημήτριος Χριστογιάννης, ΠΙΕΡΙΑΣ
 11. Κωνσταντίνος  Σκρέκας, ΤΡΙΚΑΛΩΝ
 12. Διονύσιος  Σταμενίτης, ΠΕΛΛΗΣ
 13. Μιχαήλ Ταμήλος, ΤΡΙΚΑΛΩΝ
 14. Γεωργία Μπατσαρά, ΗΜΑΘΙΑΣ
 15. Ελευθέριος Αυγενάκης, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 16. Αννα  Μάνη-Παπαδημητρίου, ΠΙΕΡΙΑΣ
 17. Χρήστος  Κέλλας, ΛΑΡΙΣΗΣ
 18. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
 19. Αλέξανδρος  Κοντός, ΞΑΝΘΗΣ
 20. Σπυρίδων Ταλιαδούρος, ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
 21. Ευθύμιος  Καρανάσιος, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
 22. Μαρία  Αντωνίου, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
 23. Δημήτριος Κυριαζίδης, ΔΡΑΜΑΣ
 24. Βασίλειος - Νικόλαος  Υψηλάντης, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
 25. Ευστάθιος  Κωνσταντινίδης,  ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου