Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή που έλαβε χώρα σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της Θεσσαλονίκης


Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο αλλοδαποί
Οι δράστες προσποιούμενοι τους αγοραστές διαμαντιών και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν κόσμημα μεγάλης χρηματικής αξίας
Στην άμεση εξιχνίαση κλοπής που έλαβε χώρα σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της Θεσσαλονίκης την 18-10-2014 και στα ίχνη των δραστών της, οδήγησε η ταχύτατη κινητοποίηση και η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκαν μεσημβρινές ώρες της 19-10-2014, στην περιοχή
κέντρου πόλης και συνελήφθησαν οι δύο δράστες της κλοπής. Πρόκειται για άντρες υπηκόους Κίνας ηλικίας 43 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 17-10-2014, οι δύο αλλοδαποί μετέβησαν σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της πόλης και προσποιούμενοι τους αγοραστές διαμαντιών, ζήτησαν από την 58χρονη ιδιοκτήτρια, είδος διαμαντιού με συγκεκριμένη πιστοποίηση, χρηματικής αξίας 30.000 ευρώ.
Λόγω μη διαθεσιμότητας του συγκεκριμένου πολύτιμου λίθου τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα δύο μέρη ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για την παραγγελία του.
Σε νεότερη συνάντησή τους, μεσημβρινές ώρες της 18-10-2014, που έλαβε χώρα στο κοσμηματοπωλείο, οι δύο άντρες απομόνωσαν τεχνηέντως την ιδιοκτήτρια και την υπάλληλο της επιχείρησης σε διαφορετικούς χώρους, όπου ο 40χρονος απασχολούσε την 58χρονη γυναίκα στο γραφείο της, προκειμένου ο 43χρονος συνεργός του να κινείται ανενόχλητος στο εσωτερικό του καταστήματος.
Κατά την περιήγησή του, ο δεύτερος δράστης, ζήτησε από την υπάλληλο να του επιδείξει κάποια κοσμήματα και χωρίς να γίνει αντιληπτός κατάφερε να αφαιρέσει δαχτυλίδι αξίας (4.000) ευρώ.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τρία (3) διαμάντια
  • Ένα (1) ρολόι,
  • Ένα (1) δαχτυλίδι
  • Μία (1) χρυσή αλυσίδα,
  • Ένα (1) διαμάντι φο-μπιζού και
  • Δύο (2) ασημένιοι σταυροί
τη νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, θα διέφευγαν σε χώρα του εξωτερικού, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν τα σχετικά εισιτήρια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου