Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος CYBERKID για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο  υλοποιεί διαδραστικές τηλεδιασκέψεις σε σχολικές μονάδες, ανά την επικράτεια, κάθε
Τρίτη και Πέμπτη.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Τα σχολεία που συμμετέχουν στις τηλεδιασκέψεις δέχονται πρόσκληση μέσω του συστήματος “meetings.sch.gr”, του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και με τον τρόπο αυτό, εντάσσονται στις τηλεδιασκέψεις.
Ειδικότερα, χθες 23-10-2014 πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, τηλεδιάσκεψη και το 2ο ΓΕΛ. Την τηλεδιάσκεψη αυτή παρακολούθησαν μαθήτριες και μαθητές της Α΄ Τάξης και η προσοχή με την οποία παρακολούθησαν τη διαδικασία και οι ερωτήσεις που έθεσαν στη συνέχεια έδειξε ότι το θέμα τους απασχολεί σοβαρά. Το σίγουρο είναι ότι αποκόμισαν πολλά οφέλη!

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού. Πιο αναλυτικά, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν είναι:
§    Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
§    Ο σκοπός διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων.
§    Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
§    Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
§    Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αρμόδιος καθηγητής του σχολείου συνέλεξε ερωτήσεις από τους μαθητές, τις οποίες απέστειλε μέσω του συστήματος και της λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας “chat”. Οι ερωτήσεις απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, από τους εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πραγματοποιούν την παρουσίαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου