Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Τους πρόδωσε η… κάμερα που έκλεψαν


Διαδικτυακή παγίδα για δυο κλέφτες στην Εύβοια

Την δράση δυο κλεφτών αποκάλυψε μια… κάμερα που έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο ιντερνετ! Όπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 54χρονου και ενός 49χρονου , οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή.

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε υπόθεση κλοπής οικοσκευών και διαφόρων αντικειμένων από οικία αλλοδαπού σε περιοχή της Ευβοίας, μεταξύ των οποίων και μιας κάμερας με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 54χρονου στην υπόθεση ο οποίος έκανε το λάθος να ενεργοποιήσει την κάμερα και αυτή να «οδηγήσει» τους αστυνομικούς στα ίχνη του

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 54χρονου, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε η επίμαχη κάμερα, που είχε αφαιρεθεί από τον οικία του αλλοδαπού.

Από την εξέλιξη της έρευνας και την περαιτέρω αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε η εμπλοκή και άλλου ατόμου και συγκεκριμένα του 49χρονου ημεδαπού.

Η κάμερα που βρέθηκε και κατασχέθηκε, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου