Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Περιστέρη στην Ανατροπή: Μια σημαντική προσωπικότητα βρίσκεται στην Αμφίπολη

   


    Η  επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στο Τύμβο Καστά, Κατερίνα Περιστέρη, μιλώντας στην εκπομπή "Ανατροπή" του Mega, έκανε λόγο για ένα μοναδικό ταφικό μνημείο που μας κάνει πραγματικά περήφανους.


    Ως προς τον ένοικο του τάφου, η κ. Περιστέρη εκτίμησε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσωπικότητα. Εξήγησε ωστόσο ότι δεν μπορεί να πει κάτι περισσότερο μέχρι να ολοκληρωθεί η ανασκαφή, περίπου σε ένα μήνα, καθώς “εμείς οι αρχαιολόγοι δεν μπορούμε να λέμε πράγματα αν δε τα πιάνουμε, δεν τα αγγίζουμε”.


   “Εμείς ξέραμε από πριν ότι είναι τάφος, όμως το γεγονός ότι βρέθηκε η θύρα επιβεβαιώνει και τους πιο δύσπιστους”, σημείωσε η αρχαιολόγος .   
   
   “Είναι η  εποχή που έχουμε τους μακεδονικούς τάφους, είμαστε στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα.Πρόκειται για έναν Μακεδονικό τάφο αλλά με κάποια ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά. Υπάρχουν κάποια οικουμενικά, πλούσια χαρακτηριστικά, που δεν συναντούμε σε άλλους τάφους. Ο περίβολος είναι κατασκευασμένος από μάρμαρο Θάσου, καταπληκτικό. Ο ίδιος ο τάφος δε αποτελεί μια μικρογραφία του περιβόλου, τα στοιχεία οι ορθομαρμαρώσεις τα βρίσκουμε και εσωτερικά. Δηλαδή στον τάφο συνεχίζονται τα στοιχεία του περιβόλου, είναι ένα σύνολο” εξήγησε.


   Η πικρία της κ.Περιστέρη για τα επικριτικά σχόλια συναδέλφων της



   Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχθηκε για διαρροές στον Τύπο, η κ.Περιστέρη τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρχει διαρκή ενημέρωση για την εξέλιξη της ανασκαφής. Αντιθέτως, η ίδια θεωρεί πως αυτό είναι κάτι καλό, διότι έτσι γίνεται σωστή ενημέρωση, αφού μεταφέρεται η δουλειά που γίνεται στο λόφο Καστά σε όλο τον κόσμο.


   Μιλώντας για τις επικρίσεις από συναδέλφους της αρχαιολόγους λέει χαρακτηριστικά «Με πικραίνει αυτό το γεγονός γιατί όταν κάνεις μια δουλειά θα έπρεπε να χαίρονται όλοι οι συνάδελφοι, αλλά ευτυχώς η πλειοψηφία του απλού λαού, των συναδέλφων, είναι μαζί μας».
amfipolinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου