Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Τρεις πεζοναύτες νεκροί από έκρηξη σε σωλήνα όλμου στον Βόλο


Στο χώρο της τραγωδίας δύο ιατροδικαστές. Σε χειρουργική επέμβαση ο τραυματίας Υπολοχαγός


stratosweb
Δύο επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) και ένας οπλίτης θητείας σκοτώθηκαν όταν διερράγη σωλήνας όλμου στη διάρκεια προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων πεζικού στο πεδίο βολής Γλαφυρών
στη Μαγνησία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, νεκροί από τη φονική έκρηξη, που οφείλεται σε διαρραγή του πυροσωλήνα του όλμου 81 χιλιοστών, έπεσαν οι επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) λοχίας Αναστάσιος Μετζάλας, 34 χρονών, κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από Αθήνα, παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους 9 μηνών, ο λοχίας Γεώργιος Ορφανίδης, 33 χρονών, κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών και ο οπλίτης Φώτης Ανδρικόπουλος, 19 χρονών, με καταγωγή από την Αχαΐα, ο οποίος και επρόκειτο να απολυθεί στις 20 Οκτωβρίου!
Από την έκρηξη τραυματίστηκε από θραύσμα στην κοιλιακή χώρα και ο υπολοχαγός Πεζικού Κωνσταντίνος Βακάλης, 30 χρονών, που γεννήθηκε στην Κύπρο και έχει καταγωγή από τη Φλώρινα, που ήταν παντρεμένος και κάτοικος Βόλου.
Το δυστύχημα συνέβη στις 13:30.
Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θανόντων.
Αβραμόπουλος: Η έρευνα θα φωτίσει τα αίτια της τραγωδίας
Τη θλίψη και την οδύνη του για το τραγικό δυστύχημα στο Βόλο, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Βουλή.
Ο κ. Αβραμόπουλος -κατά την ενημέρωση του για τα θέματα της αρμοδιότητάς του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας- εξέφρασε «την συντριβή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για το πρωτόγνωρο αυτό δυστύχημα», τονίζοντας, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν τον χαμό των τριών στρατιωτών, όπως πενθούν και οι οικογένειές τους. «Είμαστε κοντά τους» είπε και τόνισε ότι η έκβαση της έρευνας που διενεργείται θα φωτίσει τα αίτια του δυστυχήματος.
«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος. Γιατί το καθήκον δεν εκτελείται μόνο στον πόλεμο αλλά και καθημερινά. Τα παλικάρια μας των Ενόπλων δυνάμεων εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα όταν χρειαστεί. Και στους τρείς αυτούς άτυχους νέους αποδίδουμε τον σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί» κατέληξε στην δήλωσή του ο υπουργός.
Στις 04.15 μ.μ. έφθασαν στο χώρο της τραγωδίας δύο ιατροδικαστές από την υπηρεσία της Λάρισας, ο κ. Χρήστος Κραβαρίτης και η κα Ρουμπίνη Λεονταρή, προκειμένου να κάνουν τον πρώτο έλεγχο στις σορούς των άτυχων νέων που βρίσκονται ακόμη στο σημείο, ενώ στο χώρο βρίσκεται, Εισαγγελέας, δυο στρατιωτικοί Εισαγγελείς.
Στον τόπο της τραγωδίας, έφτασαν στις 17.45 ο Υφυπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΣ.
magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου