Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Γιορτή Πουλιών στην Πιερία


poulia

Ντετέκτιβ για να εξιχνιάσουν το... μυστήριο της περιβαλλοντικής ισορροπίας και να αποτρέψουν την καταστροφή καλούνται να γίνουν οι επισκέπτες της εκδήλωσης που διοργανώνει την προσεχή Κυριακή ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία- Αλιάκμονα με αφορμή τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών.
 
 Στο  Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης, στην Πιερία, η ομάδα της Gamecraft έχει ετοιμάσει ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή μέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα άγρια πουλιά της περιοχής κάνοντας birdwatching (ορνιθοπαρατήρηση) αλλά και συμμετέχοντας σε ξεναγήσεις στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης.

giorti-pouliwn
Επίσης, τα παιδιά θα παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια, θα γίνει απελευθέρωση ζώων από την εθελοντική οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή» και στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης θα λειτουργεί το πρόγραμμα Μικρόκοσμος, όπου με μικροσκόπια και τηλεσκόπια τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κόσμο των εντόμων.
Η γιορτή θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και η πρόσβαση στο Παρατηρητήριο θα γίνεται από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, απ' όπου οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν την έξοδο προς Μεθώνη.
Εντός του οικισμού, υπάρχουν πινακίδες για το Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου