Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ούτε ένας δικαιούχος κτηνοτρόφος χωρίς την ενιαία ενίσχυση για το 2014





Το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, μετά από προτροπή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, και του εντεταλμένου σε αγροτικά ζητήματα, περιφερειακού συμβούλου, Δημήτρη Τσιμήτρη, ώστε να δοθεί λύση στο
πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την καταβολή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης για τους δικαιούχους κτηνοτρόφους.
            Η συνάντηση έγινε παρουσία του Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αλέκου Οφίδη, των τριών Αντιδημάρχων Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού Πιερίας, συγκεκριμένα του Δημήτρη Βαϊνά του Δήμου Κατερίνης, του Διονύση Φόλιου του Δήμου Δίου – Ολύμπου και του Νίκου Τουλούπα από το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο επιστημονικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς, οι εκπρόσωποι των τριών φορέων που διαχειρίζονται το ΟΣΔΕ, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Αιγοπροβάτων “ο Άγιος Μόδεστος”, ο εκπρόσωπος του  Σωματείου Κτηνοτρόφων “Τα Πιέρια”, ο εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Θανάσης Λιακόπουλος, καθώς επίσης και αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πιερίας. 

            Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τόνισε την ανάγκη “να μη μείνει κανένας δικαιούχος κτηνοτρόφος χωρίς να λάβει την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014”, ενώ ο Αντιπρόεδρος της ΟΠΕΚΕΠΕ απευθυνόμενος στους τρεις εκπροσώπους που διαχειρίζονται το ΟΣΔΕ, παρότρυνε την ύπαρξη μεταξύ τους συνεννόησης, “ώστε να γίνουν σωστά οι κατανομές και να μη χάσουν τα δικαιώματά τους οι αγρότες της Πιερίας”.
            Μετά τη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τα διαδικαστικά προβλήματα που είχαν προκύψει με την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2014 διευθετήθηκαν, με αποτέλεσμα κανένας δικαιούχος κτηνοτρόφος να μη μείνει απλήρωτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου