Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΜΥΡΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ



Υλικά συνταγής

2 φύλλα ζύμης για πίτσα
1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 ½ φλ. μοτσαρέλα μπαστούνι
Για τη σάλτσα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 κλωνάρι σέλερι
1 σκ. σκόρδο
400 γρ. κονκασέ
1 κ.σ. πελτές
½ κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
½ δαφνόφυλλο
λίγοι σπόροι γλυκάνισο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. παρμεζάνα
Για το γαρνίρισμα της φατσούλας
ροδέλες ελιάς (μάτια)
πράσινη και κόκκινη πιπεριά κομμένες σε μπαστούνια (στόμα και μύτη)
παριζάκι ψιλοκομμένο (μαλλιά)
σαλάτα λόλα πράσινη και κόκκινη


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Με κουπ πατ διαμέτρου 7,5 εκ., κόβουμε 6 δίσκους ζύμης σε κάθε φύλλο. Συνολικά έχουμε 12 δίσκους ζύμης. Τους βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και αλείφουμε κάθε πιτσάκι με λίγη σάλτσα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη μοτσαρέλα και γαρνίρουμε με τα λαχανικά, κάνοντας μάτια με ροδέλες ελιάς, μύτη και στόμα με μπαστούνια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς και μαλλιά με παριζάκι ψιλοκομμένο. Ψήνουμε για 15'. Γαρνίρουμε το πάνω μέρος με φύλλα κόκκινης και πράσινης λόλας και σερβίρουμε τα πιτσάκια σε μεγάλο δίσκο. Η υπόλοιπη σάλτσα μπορεί να κρατηθεί εντός ψυγείου για 1 εβδομάδα.
Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τον πελτέ, το κονκασέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 4'-5‘, μέχρι να πυκνώσει καλά, για να μην νοτίσει τη ζύμη. Στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα.

Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
argiro.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου