Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Δέλτα!Το Mediterranean Cosmos σε συνεργασία με την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αποσπάσματα της παιδικής θεατρικής παράστασης «Τρελαντώνης», στις 22/11, 29/11, 6/12 και 13/12 στις 12:30, στην
Κίτρινη Πλατεία!

Οι μικροί φίλοι του Mediterranean Cosmos θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στη θεατρική σκηνή του εμπορικού κέντρου το κλασικό και αγαπημένο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Τρελαντώνης», ένα βιβλίο που μαζί του έχουν μεγαλώσει γενιές Ελλήνων, σε θεατρική διασκευή της Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Λίγα λόγια για το έργο:

«Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ», κορυφαίο μυθιστόρημα της παιδικής λογοτεχνίας, πρωτοεκδόθηκε το 1932. Πρόκειται για μια διασκεδαστική ιστορία, όπου περιγράφεται το συναρπαστικό καλοκαίρι που έζησε η ίδια η Πηνελόπη Δέλτα με τα αδέρφια της, στις διακοπές τους στην Καστέλλα του Πειραιά στο σπίτι των θείων τους, σε ένα νεοκλασικό κτήριο κτισμένο από τον αρχιτέκτονα Τσίλερ.

Ο Αντώνης, η Αλεξάνδρα, η Πουλουδιά και ο Αλέξανδρος που ζουν μόνιμα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου φιλοξενούνται για τις καλοκαιρινές διακοπές από τους θείους τους στην Καστέλλα του Πειραιά. Τα τέσσερα παιδιά φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή των ενηλίκων. Αντιπαλότητες, συμμαχίες, ξεγνοιασιά, παιχνίδι, καυγάδες, κλάματα, φιλιώματα, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ο Αντώνης, ο πιο σκανδαλιάρης απ’ όλους, με αρχηγικές τάσεις και με ακέραιο χαρακτήρα, παραδέχεται αντρίκια κάθε του αταξία και γίνεται με τις απολαυστικές περιπέτειές του σύμβολο εντιμότητας και θάρρους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία - χορογραφίες: Κώστας Γεράρδος
Διασκευή - στίχοι: Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου
Σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Φωτισμοί: Τάσος Πανταζής
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέπη Κέη
Κατασκευή κοστουμιών: Μαίρη Τζουβάρα
Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Πασχαλίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Ιφιγένεια Μανώλα

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Ανδρονίκη Μαλακόζη, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Βιολέττα Θεοδωρίδου, Δημήτρης Όντος, Ελευθερία Αγγελίτσα, Στέλιος Ντοκούζ, Στεφανία Ζώρα

Τηλ. επικοινωνίας: 2311284773, 6944638637
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου