Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Στο πλαίσιο του πολυθεματικού προγράμματος του Υ.ΠΑΙ.Θ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» με δράσεις Διάχυσης και Ευαισθητοποίησης το σχολείο μας, το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, πήρε μέρος με τη
δράση «ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ».
Στη δράση πήραν μέρος με την παρουσίαση της σχολικής εφημερίδας «ΕΝ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ» πέντε μαθήτριες της Β΄ λυκείου, η Σαραντίδου Πολυάνθη, η Σότο Γκονζάλες Μαρία Χοσέ, η Ταρενίδου Αικατερίνη, η Τζανή Αικατερίνη και η Τουλίκα Παναγιώτα με συνοδό καθηγητή τον κ. Ευστάθιο Φανιάδη, φιλόλογο του σχολείου και υπεύθυνο για τη έκδοση της εφημερίδας.
  
Εκθέσαμε στο χώρο που μας παραχωρήθηκε και τα 29 τεύχη της εφημερίδας, η οποία σημειωτέον εκδίδεται από το 1995 και είναι η παλαιότερη μαθητική εφημερίδα της Κατερίνης και της Πιερίας. Το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης μας ήταν έντονο και σε όλη τη διάρκεια της δίωρης παρουσίας μας στον πεζόδρομο δεχόμασταν επισκέπτες που ρωτούσαν να μάθουν για τη δράση μας. Παράλληλα μοιράσαμε και περίπου 100 εφημερίδες, για να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τι ακριβώς κάνουμε και ποια θέματα και προβληματισμοί απασχολούν τις μαθήτριες και τους μαθητές μας.

Μας επισκέφθηκε ο διευθυντής της ΔΙΔΕ Πιερίας κ. Ιωάννης Καζταρίδης, και οι σχολικοί σύμβουλοι των φιλολόγων κ. Χασάπη Ευσεβία και κ. Νικολαΐδης Αλέξανδρος. όπως και ο σχολικός σύμβουλος των μαθηματικών κ. Βοσκός Ευάγγελος.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για μας η επίσκεψη στον χώρο μας της ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης, η οποία, μάλιστα, στο πλαίσιο της δράσης της μας αφιέρωσε δύο τραγούδια. Πρόκειται για ταλαντούχες μαθήτριες και ταλαντούχους μαθητές που τον επόμενο χρόνο θα γίνουν μαθητές του λυκείου μας. Τους αναμένουμε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου