Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΓΕΜΙΣΤΑ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΜΕ FUSILLI ΚΑΙ PESTO CALABRESE

Υλικά συνταγής

1 συσκευασία fussili
1 συσκευασία σάλτσα pesto calabrese
λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
λίγη παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
Για τα involtini
4 φέτες χοιρινό η μοσχάρι κομμένες πολύ λεπτές
250 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζουμε τα fusilli σε αλατισμένο νερό. Ανοίγουμε τα φιλετίνια με βαρύ αντικείμενο να γίνουν όσο πιο λεπτά γίνεται.
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες. Ακουμπάμε φέτες μοτσαρέλα σε κάθε φιλετίνι. Πασπαλίζουμε λίγο βασιλικό. Τυλίγουμε σε ρόλο. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο και αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1'-2'. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 5'. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα φιλετίνια. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε με σκέπαστρα. Σιγοβράζουμε για 15'-17' να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το καπάκι. Προσθέτουμε την σάλτσα pesto calabrese και αραιωνουμε τα υπολείμματα του βάζου με λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Το προσθέτουμε στο τηγάνι. Βγάζουμε τα involtini σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα fusilli και σιγοβράζουμε για 1'-2'. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό από τα μακαρόνια για να αραιώνουμε όσο θέλουμε την σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε βασιλικό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε αμέσως τα fusilli με τη σάλτσα pesto calabrese σε βαθιά πιάτα και τοποθετούμε από 1 involtini σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα και ραντίζουμε με λίγο ώμο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε αμέσως.


Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
argiro,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου