Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και στην πόλη μας η εκδήλωση για τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. Μανούλες με τα παιδιά τους, αλλά και μπαμπάδες και λοιποί συγγενείς ανταποκρίθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στο κάλεσμα της
εθελοντικής ομάδας «ΠΙΕΡΙΑ: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας». Πλημμύρισαν το μεσημέρι της Κυριακής την Πλ. Δημαρχείου, μετατρέποντας την εκδήλωση σε μια πραγματική γιορτή για τον θηλασμό. 

 Γνωρίστηκαν μεταξύ τους και απευθύνθηκαν με ενθουσιασμό σε όλο κόσμο της πόλης ενημερώνοντάς τον για τα οφέλη του θηλασμού μοιράζοντας έντυπο υλικό και συζητώντας μαζί του μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.  . Η ανταπόκριση των περαστικών κάθε φύλλου και κάθε ηλικίας ήταν απολύτως επιδοκιμαστική, αφού όλοι, με θετική διάθεση και με χαμόγελο, συνεχάρησαν τις νέες μάνες για την πρωτοβουλία τους, ενθαρρύνοντάς τες να συνεχίσουν πιο δυναμικά την προσπάθειά τους για την προώθηση του θηλασμού. 

 
Με το σύνθημα  «Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ» δεκάδες μανούλες θήλασαν δημόσια στέλνοντας το μήνυμα στην κοινωνία της Κατερίνης για την ανάγκη απενοχοποίησης  του φυσικού τρόπου διατροφής των βρεφών και των νηπίων. Μ’ αυτό τον τρόπο προσμετρήθηκαν στις εκατοντάδες μανούλες που ταυτόχρονα στις 12 το μεσημέρι θήλασαν δημόσια σε πάνω από 55 πόλεις της Ελλάδας.

Η εκδήλωση αυτή ήταν η κορυφαία μιας σειράς εκδηλώσεων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού που γιορτάζεται στη χώρα μας  την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου