Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



«Οχυρωμένο» είναι το κέντρο της Αθήνας, με
κλειστούς δρόμους και σταθμούς του μετρό καθώς και παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενόψει της επετείου από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Α. Νταβούτογλου αλλά και της ψήφισης του προυπολογισμού.
Η συγκυρία, με την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού επιτείνει περισσότερο την ανησυχία για επεισόδια και έχει θέσει …επί ποδός πολέμου την Αστυνομία. Το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως «χαρτογραφεί» τα σημεία όπου μπορεί να σημειωθούν έκτροπα και έχει καταστρώσει ειδικό επιχειρησιακό πλάνο.
Σύμφωνα με το πλάνο, περίπου 7.000 αστυνομικοί, ένστολοι αλλά και με πολιτικά θα συμμετάσχουν στην υλοποίηση του σχεδίου, ενώ σε επιφυλακή θα είναι όλη η δύναμη της Αστυνομίας. Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης από πλευρά Αστυνομίας είναι ότι έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες και τα ρεπό.
Απροσπέλαστο το κέντρο το Σάββατο

Η αξιοσημείωτη συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης για το Νίκο Ρωμανό έχει κινητοποιήσει την Αστυνομία, που αναζητά θέσεις κλειδιά για να τοποθετηθεί αυξημένη φρούρηση. Όλοι οι δρόμοι στους οποίους θα γίνουν συγκεντρώσεις καθώς και οι δύο προγραμματισμένες πορείες το Σάββατο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, θα εποπτεύονται από μεγάλο αριθμό αστυνομικών.
Από τους αστυνομικούς που θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση, οι 3.000, ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Επίσης, αναμένεται να «επιστρατευτούν» και άνδρες των ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που θα περιπολούν συνεχώς με μηχανές. Σε θέση μάχης βρίσκονται και οι εισαγγελικές αρχές. Από το επιχειρησιακό πλάνο δεν εξαιρείται ούτε η Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας έχουν επίσης επιστρατευτεί.
Φυλάσσονται κτήρια- πιθανοί στόχοι
Αυξημένη φρούρηση έχει το νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» όπου νοσηλεύεται ο Νίκος Ρωμανός. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν επίσης διαμοιραστεί- και θα ενισχυθούν- για τη φύλαξη της Βουλής, του Πολυτεχνείου, κυβερνητικών κτηρίων και των φυλακών Κορυδαλλού. Επίσης, δυνάμεις θα φρουρούν εταιρείες -στόχους ευρωπαϊκών και αμερικανικών συμφερόντων.
Έκτακτα μέτρα για Νταβούτογλου
Οδηγίες προς τους οδηγούς, οι οποίοι σήμερα (05/12) και αύριο (06/12) θα κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας, έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία λόγω των έκτακτων μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η ΕΛΑΣ συστήνει στους οδηγούς να αποφεύγουν για τις ώρες κατά τις οποίες θα είναι σε εφαρμογή τα μέτρα, τη διέλευση από:
- τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της
- τη Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της
- τη Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας
- την οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)
Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΛΑΣ προτείνει εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς που σχεδιάζουν να κινηθούν στην Αττική. Συγκεκριμένα:
Για τους κατευθυνόμενους από τα Βόρεια Προάστια :
- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας.
- προς Νότια Προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
- προς Πειραιά μέσω Λεωφ. Κηφισού.
Για τους κατευθυνόμενους από τα Νότια Προάστια :
- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
- προς τα Βόρεια Προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά :
- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω της οδού Πειραιώς.
- προς τα Βόρεια Προάστια μέσω Λεωφ. Κηφισού.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου