Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης στην ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ





Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ» του
κυρίου Ξενόπουλου από μαθήτριες και μαθητές του 2ου ΓΕΛ, στο πλαίσιο του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας. Η ομάδα των 17 μαθητών της Α΄ λυκείου ανέλαβαν εργασία για τη βυζαντινή εικόνα με θέμα: «Άσε να ψυχιάσει ο ασβέστης» και μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια Καλφούτζου Μαρία είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της σχολής και να δουν από κοντά τον τρόπο που δουλεύονται τόσο οι τοιχογραφίες όσο και τα ψηφιδωτά και οι φορητές εικόνες.
Ο κύριος Ξενόπουλος ήταν ιδιαίτερα φιλόξενος, μίλησε στους μαθητές με πολλή αγάπη για το μυστικό κόσμο της βυζαντινής εικόνας και απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις τους. Αργότερα, κάθησε μπροστά στο καβαλέτο του και τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δουν τον μεγάλο αγιογράφο πώς ανακατεύει τα χρώματά του και πώς δουλεύει με το πινέλο. Στη στιγμή, το πορτρέτο του Αγίου Πέτρου ήταν έτοιμο, προσφορά για το σχολείο.
Μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη περίμενε στο τέλος τους μαθητές, καθώς ο κ. Ξενόπουλος τους πρόσφερε κεράσματα και κάλεσε όσους επιθυμούσαν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους, πιάνοντας το πινέλο οι ίδιοι.
Τα παιδιά έφυγαν από τον χώρο με μία εμπειρία μοναδική. Ελπίζουμε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για το μέλλον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου