Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ






Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου απο το Δήμαρχο ξεκίνησαν οι
εορταστικές εκδηλώσεις
Σάββας Χιονίδης: Σήμερα ανάβουμε όλοι μαζί το φως της ελπίδας

Το υπέρτατο άστρο της Βηθλεεμ, το σύμβολο της αγάπης και της ειρήνης, το αστέρι που ανέτειλε και στάθηκε όπως ο ήλιος, μαζί με το ενσταντικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτίζουν απο το βραδυ της περασμένης Πέμπτης την πλατεία Ελευθερίας, διαχέοντας το μηνυμα της ομορφότερης γιορτής της οικουμένης.

Το δέντρο άναψε με τη βοήθεια εκατοντάδων παιδιών που παρακολουθούσαν την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Συμπολίτες μας κάθε ηλικίας σαν μια οικογένεια απόλαυσαν την έναρξη του γιορτινού προγράμματος τόσο απο τη φαντασμαγορική εικόνα του στολισμένοι δέντρου, όσο και από τα κάλαντα και τα τραγούδια που παρουσίασε το συγκρότημα ΕΚ-ΜΕΚ που πλαισίωσε την εκδήλωση.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος της πόλης ανέφερε μεταξύ άλλων: Απόψε είμαστε όλοι παιδιά. Ζούμε το όνειρο της μαγείας των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Ένα όνειρο που συμβολίζει διαχρονικά τις πανανθρώπινες αξίες και σηματοδοτεί την ελπίδα, τη χαρά και την αδελφοσύνη. Το μηνυμα της "επί γης ειρηνη και εν ανθρωποις ευδοκια" επίκαιρο όσο ποτέ μας αγγίζει όλους. Ας ταξιδέψουμε απόψε και σ' όλη τη διάρκεια των εορτών με τη ζεστασιά της φάτνης, με το περίλαμπρο άστρο της Βηθλεεμ, με τον δωροδοτη Αι Βασίλη στην αέναη γοητεία των Χριστουγέννων και της αλλαγής του χρονου. Εύχομαι καλές και ευτυχισμένες γιορτές σε κάθε συμπολίτισσα και συμπολίτη. Χρόνια πολλά.

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη των εορταστικών εκδηλώσεων κ. Πιπίτσα Μακρίδου τόνισε: Τα θεοπνευστα λόγια του Ευαγγελιστή Ματθαιου "ιδοντες δε τον αστερα εχαρησαν χαραν μεγαλην σφοδρα" που εκφράζουν τη μεγαλη χαρά της ενανθρωπισης, αποτελούν το περίγραμμα των φετινών μας εκδηλώσεων. Αυτή τη χαρά και συμμετοχή των συμπολιτών μας επιθυμούμε να υλοποιήσουμε με τον στολισμό της πόλης αλλά και σειρά χορωδιακών και λοιπών πρωτοβουλιών μας. Τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά μας ενώνουν όλους. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε και θεωρώ ότι όλοι μαζί θα νιώσουμε το κλίμα των ημερών. Καλές γιορτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση συμμετείχαν οι σύλλογοι Θρακών, Κοκκινοπλιτών, Κρητών (οι Σταυραετοί), Κρητών (Σαθέρι), Καταφυγιωτών και το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου