Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Πιστή στο ΄΄γλυκό΄΄ της ραντεβού η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας





Ένα γλυκό γευστικό ταξίδι προσέφερε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στους
χιλιάδες επισκέπτες του 6ου  Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που πραγματοποιήθηκε στις, 5, 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014,
στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Οι λάτρεις του μελιού δοκίμασαν, εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα και τη σπάνια γεύση και προμηθεύτηκαν σε προσιτές τιμές  μέλι από τον Όλυμπο και τα Πιέρια όρη-ενόψει και των εορτών για την παρασκευή γλυκισμάτων- καθώς και  προϊόντα κυψέλης όπως βάμα πρόπολης, βασιλικό πολτό, γύρη κ.α. Παράλληλα, στο περίπτερο της Π.Ε.Πιερίας διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για το Πιερικό μέλι και τους Πιεριείς μελισσοκόμους, ενώ της ανταπόκρισης του κόσμου έτυχαν και τα πιερικά βότανα και κυρίως η ρίγανη Ολύμπου.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών του περιπτέρου της Π.Ε.Πιερίας κέντρισε ο Πιεριέας κληρικός, κ. Ευάγγελος  Καρακάσης, από τους πρωτοπόρους και από τους πιο καταρτισμένος σε  θέματα βασιλοτροφίας, που παρουσίασε αναλυτικά τις μεθόδους της βασιλοτροφίας.

Ένα από τα βασικά συστατικά των εδεσμάτων και των γλυκισμάτων,  στις γαστρονομικές δημιουργίες  των σπουδαστών σχολών μαγειρικής, αποτέλεσε άλλωστε το εύγεστο  πιερικό μέλι, γλυκαίνοντας τους επισκέπτες του 6ου  Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.

Με μεγαλύτερο φέτος περίπτερο η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είχε μια εξαιρετική παρουσία στη διοργάνωση, στηρίζοντας τον κλάδο της μελισσοκομίας και τους παραγωγούς μελιού,  που συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας και στην προβολή της περιοχής.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και επιδιώκει μέσα από στοχευμένες ενέργειες να συμβάλει στην ανάπτυξή του. Ο κλάδος της μελισσοκομίας είναι ένας δυναμικός τομέας που μπορεί να αποτελέσει μια παραγωγική δραστηριότητα με σημαντικά οικονομικά οφέλη γι’ αυτό και απαιτείται σχεδιασμός και οργάνωση τόσο για  την τόνωση του συγκεκριμένου κλάδου όσο και για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων της πιερικής γης. Η μελισσοκομία έχει αποδειχθεί επιτυχημένη επαγγελματική διέξοδο που συγκράτησε τον πληθυσμό και ιδιαίτερα τη νεολαία στην περιφέρεια και στην ύπαιθρο», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επιδιώκει να εντάξει τη γαστρονομία στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης στην Πιερία όλες τις εποχές του χρόνου και γι΄αυτό το λόγο υποστηρίζει δράσεις που αναδεικνύουν τα ποιοτικά και νόστιμα αγροτικά προϊόντα που απαρτίζουν το αγροτικό καλάθι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Οι Πιεριείς μελισσοκόμοι που συμμετείχαν στο φεστιβάλ  προχώρησαν στη σύναψη σημαντικών συνεργασιών και ανέδειξαν στους επισκέπτες του φεστιβάλ  το  δύσκολο έργο  τους που με μεράκι και αγάπη επιτελούν.

Για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας με ισχυρή πιερική ταυτότητα που αναδεικνύει ταυτόχρονα τον Όλυμπο και τα Πιέρια όρη, αγνό που διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα πολύτιμα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, έκανε λόγο ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς. « Ο κλάδος της μελισσοκομίας στηρίζει το οικογενειακό εισόδημα κυρίως στην περίοδο της  οικονομικής ύφεσης που διανύουμε και χρειάζεται περαιτέρω στήριξη μέσα από την εκπαίδευση και επιδότηση των μελισσοκόμων», επεσήμανε ο κ. Ρουκάς. 

Το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν σχετικά με το πιερικό μέλι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και  ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ,  κ. Μόσχος Κορασίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου