Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟ ΚΑΚΟΥΡΗ






Την ίδια στιγμή που ο υπό συζήτηση νέος αθλητικός νόμος  καταργεί
την άνευ εξετάσεων εισαγωγή πρωταθλητών στα Α.Ε.Ι. και στα Τ.Ε.Ι. της χώρας, κορυφαία Πανεπιστήμια από την άλλη μεριά του ατλαντικού, έρχονται να προσφέρουν στον διακεκριμένο κωπηλάτη του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Νίκο Κακούρη, (όπως και το 2012 στην Κατερίνα Νικολαΐδου) αθλητικές υποτροφίες σπουδών, και πολλές άλλες διευκολύνσεις, προκειμένου να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Είναι σημαντικό ότι δίνεται στον αθλητή η δυνατότητα να επιλέξει οποιοδήποτε κλάδο σπουδών επιθυμεί και όχι  απαραίτητα σε σχέση με τον αθλητισμό.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Νίκος Κακούρης είναι κωπηλάτης του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης από το 2009, με πολυάριθμες Πανελλήνιες και Διεθνείς διακρίσεις με κορυφαία τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Κίνα τον περασμένο Αύγουστο. Οι επιτυχίες αυτές οδήγησαν τους ομοσπονδιακούς προπονητές να τον εντάξουν, παρά το νεαρό της ηλικίας του, στην προολυμπιακή Εθνική Ομάδα κωπηλασίας που προετοιμάζεται με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.
Όπως ήταν φυσικό οι αξιοσημείωτες διεθνείς αγωνιστικές εμφανίσεις του Κακούρη όπως η συμμετοχή του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων το 2013 και το 2014 δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους γνώστες του αθλήματος και εκτός Ελλάδας.
Έτσι μέχρι στιγμής τα ιστορικά και κορυφαία Πανεπιστήμια HARVARD UNIVERSITY (αξιολογημένο ως το 4ο καλύτερο Πανεπιστήμιο στον κόσμο φέτος,) BROWN UNIVERSITY (ένα από τα 10 καλύτερα της Αμερικής) και  BOSTON UNIVERSITY πρόσφεραν αθλητική υποτροφία στον κατερινιώτη πρωταθλητή κωπηλασίας, δίνοντάς του τη δυνατότητα να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό σε συνδυασμό με υψηλού επιπέδου σπουδές.
Η κωπηλασία όπως και το μπάσκετ είναι αθλήματα τα οποία καλλιεργούν συστηματικά τα περισσότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών τα οποία προσπαθούν αν προσελκύσουν στις τάξεις τους αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Για τον σκοπό αυτό «κυνηγοί ταλέντων» παρακολουθούν κάθε χρόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων –νεανίδων προσπαθώντας να εντοπίσουν ανερχόμενα ταλέντα. Ήδη η πρώτη επαφή των εκπροσώπων  των πανεπιστημίων  με τον Νίκο Κακούρη, έγινε τον Αύγουστο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Αμβούργο, όπου ενημέρωσαν τον κατερινιώτη πρωταθλητή για το ενδιαφέρον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου