Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ!


Με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο

Σίγουρα μας ξάφνιασε η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει τις προεδρικές εκλογές.  Ερωτηματικά δεν προκάλεσε μόνο στους αντιπάλους του αλλά και στους
ίδιους τους βουλευτές του.  Πολιτικοί παρατηρητές που προσπαθούσαν να αναλύσουν την κίνηση Σαμαρά μίλησαν για δύο ενδεχόμενα. 
Το πρώτο ενδεχόμενο είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς βλέποντας τα νέα μέτρα της Τρόικας που αποτελούσαν μια καυτή πατάτα, προτίμησε ύστερα από συμβουλές δικών του ανθρώπων να τελειώνει πιο γρήγορα με το παιχνίδι εξουσίας, ώστε εάν δεν εκλεγόταν πρόεδρος της Δημοκρατίας, η καυτή πατάτα θα ερχόταν στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ!
Σύμφωνα με τις συμβουλές αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί την καυτή πατάτα και ήταν θέμα χρόνου ν πέσει.  Που σήμαινε και την πανηγυρική επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας, που θα μπορούσε πια να εφαρμόσει χωρίς αντιστάσεις τα νέα πιο επώδυνα μέτρα της Τρόικας.

Δεύτερη εκδοχή: ο Αντώνης Σαμαράς είχε πάρει διαβεβαίωση από οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες ότι εάν έκανε πρώιμες προεδρικές εκλογές θα είχε την υποστήριξη τους.  Άρα κάτι θα γινόταν.
Όσον αφορά το δεύτερο ενδεχόμενο, τα σχέδια φαίνεται να ναυαγούν ύστερα από την καταγγελία του Χαϊκάλη. 
Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας δε φαίνεται να εκλέγεται από αυτή τη Βουλή.  Γιατί ύστερα από την καταγγελία αυτή, όποιος αρχικά είχε δηλώσει παρών και μετά η ψήφος του θα είναι υπέρ σίγουρα το μυαλό πολλών θα οδηγηθεί σε χρηματισμό του βουλευτή.
Τότε θα υπάρξουν πολλά σενάρια μετά και από τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα.  Ύστερα από τα νέα δεδομένα όλοι βλέπουμε ότι δεν υπάρχει εκλογή νέου προέδρου και ότι οδηγούμαστε σε εκλογές.
Αυτά τα Χριστούγεννα θα τα ζήσουμε μέσα από έναν έντονο πυρετό προεκλογικού αγώνα.
Αυτά τα Χριστούγεννα θα σας θυμηθούν πολλοί για να σας ευχηθούν, υποψήφιοι βουλευτές με τις ευχές τους για ΄΄Χρόνια Πολλά΄΄ θα σας κλείνουν το μάτι με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν τη δική σας ψήφο.
Το μόνο που εύχομαι είναι οι εκλογές αυτές να γίνουν με ομαλό τρόπο και να μην έχουμε ταραχές.
Ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση;  Αυτοδύναμη ή κυβέρνηση συνεργασίας; 
Αυτό θα το αποφασίσει ο λαός με την ψήφο του!
Ο χρόνος είναι μπροστά μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου