Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη




Της Σοφίας Ελευθεριάδου, μέλους της ΕΟΔνΠ


Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό αλλιώτικο από τα άλλα στήνεται στην Κατερίνη (Φλέμιγκ 8, περιοχή ΚΤΕΛ) από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας και τους Γιατρούς του Κόσμου, για
όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους φίλους που θέλουν να περπατήσουν στο παραδοσιακό χωριό με τα 12 σπιτάκια, τις αποθήκες, το αράνι, τον ξυλοκόπο, τον Άη-Βασίλη και το έλκηθρό του, το καφενείο, το μαγεριό, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια, να ακούσουν χορωδίες ή συναυλίες, να παρακολουθήσουν παιδικό θέατρο, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο και ποικίλα άλλα δρώμενα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Επειδή όμως σκοπός του χωριού είναι και η κάλυψη αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου της ΕΟΔνΠ, στην είσοδο αντί εισιτηρίου οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν 2 κ. τρόφιμα. Αυτοί θα προμηθεύονται από το πρώτο σπιτάκι ένα κουπόνι, με το οποίο θα παίρνουν τον καφέ ή το τσάι τους και το κρασί τους, καθώς και θα απολαύσουν παραδοσιακές νηστίσιμες σούπες και γλυκίσματα.
Όλη η λειτουργία του χωριού βασίζεται στην αφιλοκερδή προσφορά πολιτών, συλλόγων, επιχειρηματιών του τόπου μας. Πολίτες άρχισαν ήδη να δηλώνουν συμμετοχή για βάρδια εθελοντικής εργασίας στο χωριό, γιατί κάθε μέρα θα χρειάζονται σχεδόν 70 άτομα!

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, η δήλωση συμμετοχής σε βάρδιες και άλλες πληροφορίες σχετικά με το θέμα βρίσκονται στην ιστοσελίδα: www.otoposmou.gr
 
 στο λήμμα: Χριστουγεννιάτικο χωριό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου