Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.300 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΜΠΟΛΑ ΣΤΗ ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ

Στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του τελευταίου μήνα

Τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί πάνω από 1.300 καινούρια περιστατικά μολύνσεων με τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Τα νούμερα αυτά ξεπερνούν πλέον και αυτά που έχουν σημειωθεί στη Λιβερία, στην οποία παρατηρείται μια μείωση σε νέα κρούσματα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με μόλις 225 νέα περιστατικά σε 21 ημέρες.

Στη Λιβερία έχουν καταγραφεί 7.719 κρούσματα μέχρι στιγμής, ενώ στη Σιέρα Λεόνε 7.897 με την πρωτεύουσα Φρίταουν να έχει «χτυπηθεί» περισσότερο από όλες τις περιοχές από την επιδημία Έμπολα, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική φτάνει τα 17.908 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 6.373, σύμφωνα με δημοσίευμα του Time.

Στο τελευταίο ξέσπασμα του δυνητικά θανατηφόρου ιού, έχουν μολυνθεί συνολικά 639 εργαζόμενοι σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης και έχουν χάσει τη ζωής τους εξαιτίας του ιού 349.

Το περιοδικό Time ανακήρυξε ως «πρόσωπο της χρονιάς» για το 2014 τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για τον περιορισμό της θανατηφόρας επιδημίας, που έχει στοιχίζει ήδη τη ζωή σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους. 
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου