Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΙΣΧΥΡΗ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ






Η αγωνία κορυφώνεται για
το φίλαθλο κοινό  της Πιερίας καθώς σήμερα Δευτέρα 15/12 θα γίνει γνωστό αν η κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου θα καταφέρει να ανακηρυχτεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «Κορυφαία Ελληνίδα Αθλήτρια». Η ανακήρυξη των κορυφαίων αθλητή, αθλήτριας, προπονητή, ομάδας και αθλητή, αθλήτριας με αναπηρία όπως αυτοί προέκυψαν από την ψηφοφορία μεταξύ 418 επαγγελματιών αθλητικών δημοσιογράφων-μελών του ΠΣΑΤ, θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από συνδρομητικό κανάλι.
Στη λαμπρή αυτή εκδήλωση, που διοργανώνεται εφέτος για 61η χρονιά θα είναι παρούσα και η πρωταθλήτρια κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου που έχει αναδειχθεί μέσα στην πρώτη τριάδα των υποψήφιων για τον τίτλο  αθλητριών .Η Νικολαΐδου διεκδικεί με αξιώσεις να ανακηρυχτεί όπως και πέρσι «κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς» καθώς είναι χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης, αργυρή πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα , στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και στο Παγκόσμιο κύπελλο μέσα στο 2014.
Συνυποψήφιες της Νικολαΐδου για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς είναι η Βάσω Βουγιούκα από την ξιφασκία με χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η επικοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη, αργυρή πρωταθλήτρια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης τον περασμένο Αύγουστο.
Υποψήφιος για τον τίτλο του «κορυφαίου προπονητή» ήταν και ο προπονητής της Κατερίνας Νικολαΐδου στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης  Γιώργος Μπικογιάννης που με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας  την Τετάρτη (3/12) δεν πέρασε στην κορυφαία τριάδα την οποία αποτελούν οι: ΓΕΜΕΛΟΣ Νίκος (Κολύμβηση), ΜΟΡΦΕΣΗΣ Γιώργος (Πόλο), ΣΑΝΤΟΣ Φερνάντο (Ποδόσφαιρο).
Η ετήσια απονομή αθλητικών βραβείων ξεκίνησε δοκιμαστικά το 1954 από μία ολιγομελή παρέα αθλητικογράφων, που είχαν ιδρύσει το "Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου" (ΣΑΤ), που αργότερα μετονομάστηκε σε "Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου" ή "ΠΣΑΤ". Στη συνέχεια καθιερώθηκε και σταδιακά εξελίχθηκε σε γιορτή του ελληνικού αθλητισμού και αποτελεί πλέον καταξιωμένο θεσμό στην ελληνική κοινωνία. Η βράβευση θεωρείται ύψιστη τιμή για έναν αθλητή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου