Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ 1,15€ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ: ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΕΞΙΣΩΣΗ

Από τον Οκτώβριο που θα ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης θα ενσωματωθεί και η μείωση του 30% που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και η τιμή του θα διαμορφωθεί στο 1,15€ από 1,259€ που ήταν τον Απρίλιο.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τη μείωση του 30% στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 230 ευρώ/1.000 λτ (από 330 ευρώ/1.000 λτ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος θα διαμορφωθεί στο 1,150€ το λίτρο. Η τιμή, για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης θα διαμορφωθεί στα 0,80€.

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκρινε οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης που είχε αποφασιστεί τον Νοέμβριο του 2011.

Όπως τονίζει στη δήλωσή του, τρία χρόνια αφού τέθηκε σε ισχύ η εξίσωση, το μέτρο "απέδειξε ότι αυτό υπήρξε οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συμβολή του στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ήταν περιορισμένη, ενώ δεν οδήγησε σε αύξηση των δημοσίων εσόδων. Αντίθετα, επέφερε απώλεια εσόδων, σημαντική υστέρηση έναντι των στόχων και επιβάρυνση των εισοδηματικά χαμηλότερων στρωμάτων αλλά και του περιβάλλοντος".

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου