ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ:
- 5 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 260 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 250 γρ. βούτυρο LURPAK
- 100 γρ. γάλα
- 400 γρ. καρύδια τριμμένα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- τυρί κρέμα BUKO ARLA
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. μέλι
- 300 γρ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 260 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 250 γρ. βούτυρο LURPAK
- 100 γρ. γάλα
- 400 γρ. καρύδια τριμμένα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- τυρί κρέμα BUKO ARLA
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. μέλι
- 300 γρ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για ν’ αφρατέψουν. Αλέθουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την κανέλα και το μπέικιν. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και στο τέλος τα καρύδια. Τοποθετούμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 24 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Λίγο πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και το ξυλάκι κανέλας. Αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό επάνω στη ζεστή καρυδόπιτα. Σερβίρουμε με τυρί κρέμα.
glykes-alchimies.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου