Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΕΡΒΙΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ 44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



Την πρώτη συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη είχε το μεσημέρι της Τρίτης, αντιπροσωπεία του Δ.Σ του ΟΡ.ΦΕ.Ο., στο πλαίσιο συνεργασίας και ανακήρυξης της Σερβίας
ως τιμώμενης χώρας για το 2015.

Ο Γενικός Πρόξενος κ. Sinica Pavic, υποδέχτηκε με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα στο προξενείο  την πιερική αντιπροσωπεία, που την αποτελούσαν ο πρόεδρος  κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος ώς και τα μέλη του Δ.Σ του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  κ.κ. Νίκος Πασχαλούδης και Πλάτων Τασχουνίδης.  Στη συνάντηση συμμετείχε και ο συντοπίτης μας αντιπρόσωπος της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Βασίλης Λάμπρου.

Από την πλευρά του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κατατέθηκε επίσημα στο Γενικό Πρόξενο της Σερβίας, η πρόταση  να είναι η Σερβία  τιμώμενη χώρα στο 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2015.
 Από την πλευρά του προξενείου της Σερβίας και συγκεκριμένα του προξένου, εκφράστηκαν πολλές ευχαριστίες για την τιμή αυτή προς τη χώρα του. Δεσμεύτηκε πως θα μεταβιβάσει σύντομα την πρόταση στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Πολιτισμού και ευελπιστεί ότι η απάντηση θα είναι θετική.

Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση για την ιστορία και το περιεχόμενο του Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ η συζήτηση προχώρησε και σε προτάσεις για τον τρόπο και το περιεχόμενο της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού, αλλά και του οικονομικού.

Η επόμενη συνάντηση συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί  το συντομότερο, με την προϋπόθεση να έχει δοθεί θετική απάντηση  στην πρόταση συνεργασίας του ΟΡ.ΦΕ.Ο από την πλευρά του σέρβικου Υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου