Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

«Πλατεία Μικρασιατικών» θα ονομάζεται πλατεία της Κατερίνης




Στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση ο Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς
Ασίας, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κατερίνης την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την Θεία λειτουργία στο Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως, όπου θα τελεστεί και τρισάγιο, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας και θα ολοκληρωθούν με τα εγκαίνια της ονομασίας «Πλατεία Μικρασιατικών» από τον Σύλλογο Μικρασιατικών Πιερίας.
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε “ H 14η Σεπτεμβρίου είναι μέρα Εθνικής μνήμης της σκόπιμης και συστηματικής καταστροφής των Ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, της Αν. Θράκης και του Πόντου, από την άνοιξη του 1914 μέχρι το 1923. Eίναι μέρα μνήμης ενός προμελετημένου εγκλήματος, της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Είναι μέρα αναστοχασμού του Έθνους για το ποιο είναι, που ήταν και που πάει. Ο ξεριζωμός των πατρίδων από τη μνήμη του έθνους είναι όχι μικρότερο κακό, από τον ξεριζωμό των προγόνων μας από τις προαιώνιες εστίες τους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου