Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ: ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ Ο ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ



Νέες προκλήσεις από σκοπιανό αξιωματούχο, επί ελληνικού εδάφους, αυτή τη φορά. 

Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της
βουλής των Σκοπίων, και πρώην υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος πανηγυρίζει ότι «κατέκτησε» την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και φωτογραφήθηκε κρατώντας στα χέρια του την ψευδεπίγραφη κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Vest των Σκοπίων, φιλοξενεί φωτογραφίες και δηλώσεις του κ.Μιλόσοσκι. «Ο αντιπρόεδρος της βουλής - πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, συνεχίζοντας: «Μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».



Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι. Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων. Η ενέργεία του, να φωτογραφηθεί κρατώντας την κόκκινη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, είναι ιδιαίτερα προκλητική αφού σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων του 1995, οι γείτονες δεσμεύονται να σταματήσουν την χρήση του αρχαιοελληνικού συμβόλου.

Οι προκλήσεις του Σκοπιανού αξιωματούχου, που «ανηφόρισε» στον Όλυμπο με πολυμελή ομάδα από τα Σκόπια, συνεχίστηκαν και στο ορεινό καταφύγιο, όπου κόλλησε αυτοκόλλητο με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στον πίνακα ανακοινώσεων, όπου υπάρχουν αυτοκόλλητα και από άλλες χώρες.

Ο ίδιος «ανέβασε» περιχαρής το «κατόρθωμά» του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα  social media.



«"Μακεδονική" αποστολή στον Όλυμπο, κορφή Μύτικας σε υψόμετρο 2917 μέτρων», έγραψε στο Twitter ο Μιλόσοσκι. Στις απαντήσεις τους, οι followers του πρώην υπουργού Εξωτερικών της FYROM τον συγχαίρουν για το επίτευγμά του να αναρριχηθεί στην υψηλότερη κορφή της Ελλάδας και του γράφουν μπράβο. Κάποιος μάλιστα παρομοιάζει την αποστολή των Σκοπιανών «ορειβατών» με τους θεούς του Ολύμπου...

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Απαντώντας στην ενέργεια του κ. Μιλόσοσκι, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε: «Ευχαριστούμε τον κ. Μιλόσοσκι που επισκέφθηκε τη χώρα μας, προκειμένου να φωτογραφηθεί, εντός της Ελλάδας, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ένα ελληνικό εθνικό σύμβολο».























protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου