Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκλειστική συνέντευξη της τέως αντιδημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Σοφίας Νούλα για το καυτό θέμα της ανταλλαγής των παραλιακών οικοπέδων

 



Το εκκλησάκι βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης που είναι με γαλάζιο χρώμα
 
Καλέσαμε και ρωτήσαμε την τέως αντιδήμαρχο κ.Σοφία Νούλα για το πολύ μεγάλο θέμα της ανταλλαγής των παραλιακών οικοπέδων με άλλα οικόπεδα που κατέχει η μητρόπολη Κιλκισίου  στο πίσω μέρος του οικοπέδου της μητρόπολης...

Σαφέστατα η εμπορική αξία των παραλιακών με τα πίσω οικόπεδα (χωρίς καν να διευκρινιστεί ποια είναι τα οικόπεδα που θα δώσει η εκκλησία), έχουν πολύ μεγάλη διαφορά..
Παρ όλα αυτά όλοι του συνδυασμού του Δημόπουλου αλλά και του Δημητριάδη ψήφισαν υπέρ της ανταλλαγής!!!!!!!!!
 
 
Με πλάγια κόκκινα γραμματα είναι τα σχόλια του Αριστοφάνη-με γαλάζια οι ερωτήσεις

Πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας διοίκησης Δίου-Ολύμπου.
Πώς το είδατε κ.Νούλα;

Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου ήταν ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει στα επόμενα 5 χρόνια. H νέα διοίκηση θα επιδιώξει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και η αντιπολίτευση να συνδράμει  σε ό,τι γίνεται καλώς, αλλά και να αναδείξει τα κακώς κείμενα. κ. Τουρνίδη, γνωρίζετε ότι μια διοίκηση είναι αποτελεσματική όταν υπάρχει αποτελεσματική αντιπολίτευση

Η νέα διοίκηση από το πρώτο κιόλας συμβούλιο έφερε το θέμα της επανεξέτασης της αίτησης της ιεράς μητρόπολης Πολυάνης και Κιλκισίου με την οποία ζητούσε να γίνει ανταλλαγή των τριών παραλιακών δημοτικών οικοπέδων, με οικόπεδα της Μητρόπολης που δεν έχουν πρόσωπο στη θάλασσα.
Το ιστορικό της όλης υπόθεσης μπορούμε εμείς οι δημότες να το μάθουμε? 
Ακούσαμε διάφορα, και κυρίως , ότι αδικήθηκε η μητρόπολη Κιλκισίου...


Ποια αδικία; 
3.000 μ2 αγόρασε και 3.000 μ2 της παραχωρήθηκαν το 1972 από την τότε Νομαρχία με αποτέλεσμα να έχει στην κατοχή της, συνολική έκταση 6 στρέμματα.

Η Μητρόπολη Κιλκισίου είχε 6.000 μ2 και μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής το 2002 της απέμειναν 3.500 μ2, καθώς τα 2.500 μ2, όπως προβλέπεται, πήγαν στο σχέδιο ως εισφορά γης, όπως ισχύει για όλα τα οικόπεδα που «μπαίνουν» σε σχέδιο πόλεως, ανεξαρτήτου ιδιοκτησίας.
Αναρωτιέμαι, γιατί η μητρόπολη δεν έκανε ένσταση όταν είχε τελειώσει το σχέδιο το 2002 και πριν αυτό κυρωθεί; και γιατί «ξαφνικά» μετά από 11 χρόνια το 2013 δηλαδή αποφάσισε να κινηθεί προς αυτού του είδους τις ενέργειες ζητώντας διόρθωση με ανταλλαγή;

Τι σχέση έχει το θέμα της ανταλλαγής με το μεγάλο επίσης θέμα των μηνύσεων που έχουν γίνει για πολεοδομικές παραβάσεις στην παραλιακή της Λεπτοκαρυάς;

Είναι η ίδια περίπτωση με τους καταστηματάρχες της παραλίας Λεπτοκαρυάς εναντίον των οποίων έχουν υποβληθεί μηνύσεις για πολεοδομικές παραβάσεις (αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και χώρων στάθμευσης).
Τι θα κάνουν οι κύριοι για αυτή την περίπτωση; Διότι στο διάλειμμα της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Δ.Κ Λεπτοκαρυάς ισχυρίστηκε ενώπιον αρκετών συμβούλων και δημοτών ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα νόμιμα. Στην περίπτωση όμως της εκκλησίας κ.πρόεδρε ισχυριστήκατε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι είστε  39 ετών και θυμάστε  το εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονα από μικρό παιδί και αναρωτήθηκατε:"Πώς μπορεί να γκρεμιστεί"?
Μήπως έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν?

Το θέμα αυτό είχε έρθει και πάλι στο Δημ. συμβούλιο πριν μερικούς μήνες. Τι είχατε ψηφίσει τότε;

Οι κύριοι της διοίκησης, ισχυρίστηκαν ότι το θέμα τους απασχόλησε τις τελευταίες μέρες και στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα ενημερώθηκαν όσο πρόλαβαν. 
Το ίδιο θέμα, ήρθε στο δημ. συμβούλιο τον περασμένο μόλις Μάρτιο και τότε όλο το δημ. συμβούλιο απέρριψε την πρόταση ανταλλαγής των οικοπέδων.
Αν τότε ψήφισαν ελαφριά τη καρδία, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του δήμου, ας αντιληφθεί ο κόσμος ποιους ψήφισε για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά του.
Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν παραβρέθηκαν σε κείνο το δημ. συμβούλιο για λόγους υγείας. Αυτό αποτελει ευτελή δικαιολογία καθώς όταν  γνωρίζεις ότι συζητείται ένα τόσο σοβαρό θέμα για το χωριό σου, για τον τόπο σου, δεν απουσιάζεις ή τουλάχιστον φροντίζεις να ενημερωθείς για να ενημερώσεις και την ομάδα σου. Για να μην παρεξηγηθούμε, σαφεστατα το θέμα της υγείας προέχει απλώς γεννά ερωτηματικά η απουσία συμβούλων, για  ανειλημμένες δήθεν υποχρεώσεις,  όταν τα θέματα είναι  φλέγοντα.

Ο τ. δήμαρχος έχει πάρει φανερά θέση υπέρ της ανταλλαγής;

Οι κύριοι της διοίκησης επανηλειμμένως αναφέρθηκαν στο συμβούλιο στη θέση του τ. δημάρχου κ. Παπαθανασίου, ότι δηλαδη ήταν ευνοικά διακείμενος στο ζήτημα της ανταλλαγής. Επιπλέον, υποστήριξαν ότι η αντιπολίτευση λαικίζει που δε δέχεται την ανταλλαγή.
Μα δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν λαικίζουμε αλλά είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας καθώς στηρίξαμε την ίδια απόφαση και ως διοίκηση του δήμου και ως αντιπολίτευση και ότι  σύσωμη η τότε ομάδα  του κ. Παπαθανασίου ψήφισε κατά συνείδηση και ενάντια στη θέση του δημάρχου.
Αντίθετα οι ίδιοι μετέβαλαν τη θέση τους μέσα σε 5 μήνες.

Να σημειώσουμε εδώ, το είδαμε κι αυτό, τον κ.Λάππα να μνημονεύει και να ξαναμνημονεύει τη θέση του κ.Παπαθανασίου!!!!!!!!

Κ.Νούλα, λέχτηκε και κυρίως εκεί στήριξαν τα επιχειρήματα οι της διοίκησης του δήμου, ότι το εκκλησάκι θα "γραφτεί" στην ενορία του Αγ .Νικολάου...
Στηρίζεται κάπου αυτό; 

Ο κ. αντιδήμαρχος της ενότητας του Αν. Ολύμπου τόνισε επανειλημμένως τη θέση του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου ότι είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει το χώρο της εκκλησίας του Αγ. Παντελεήμονος στην ενορία του χωριού μας δηλαδή του Αγ. Νικολάου...
Για ποιον χώρο κάνουν λόγο;
Γι’αυτόν που ανήκει ούτως ή άλλως  στο δήμο, που στο σχέδιο πόλεως είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος στάθμευσης; 
Πώς μπορεί κάποιος να χαρίσει κάτι που δεν του ανήκει;

Ακούσαμε πολλά στα πηγαδάκια του διαλείματος...Και κυρίως ακούσαμε κάτι που προσωπικά μου έκανε τρομερή εντύπωση, αρνητική φυσικά....Με λίγα λόγια..."Καλύτερα στην εκκλησία του Κιλκίς-παρά οικόπεδα φιλέτα σε Λεπτοκαρίτες"και δυστυχώς αυτό το ακούσαμε από Λεπτοκαρίτες

Παραχώρησαν τα παραλιακά  οικόπεδα στην εκκλησία επειδή φοβήθηκαν ότι θα πάνε «χαμένα» διότι θα τα διεκδικήσουν συντοπίτες μας.
Μα ακριβώς γι αυτό το λόγο το σχέδιο προβλέπει την τράπεζα γης, δηλαδή τα διαθέσιμα οικόπεδα...για να αποζημιωθούν όσοι συντοπίτες μας, έχασαν την περιουσίας τους σε άλλο σημείο του σχεδίου.
Σ’ αυτούς τους ανθρώπους τι θα πουν τώρα οι κύριοι της διοίκησης, ότι η μητρόπολη Κιλκισίου αδικήθηκε που έχασε μέτρα από το πρόσωπο του οικοπέδου επί της ακτής;
Οι Λεπτοκαρίτες που τα (παραλιακά) οικόπεδά τους είναι δεσμευμένα 12 χρόνια, δεν έχουν αδικηθεί κατάφωρα;

Τι μπορούν να κάνουν τώρα οι συντοπίτες μας;

Η μόνη λύση πλέον γι αυτούς είναι να προσφύγουν στα δικαστήρια, τα οποία θεωρώ ότι θα τους δικαιώσουν. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Ευαγγελική εκκλησία χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ στο δήμο από το σχέδιο. Αν λαμβάναμε αυτά τα χρήματα αρκετοί συμπολίτες μας, που τους οφείλεται εισφορά σε χρήμα, θα μπορούσαν να αποζημιωθούν.

Γιατί δεν εισπράτουμε τα χρήματα από την Ευαγγελική εκκλησία;

Γιατι βρισκόμαστε σε δικαστική διαμάχη με την Ευαγγελική εκκλησία εδώ και χρόνια και κατά ένα περίεργο τρόπο η δίκη αναβάλλεται συνεχώς. Στην υπόθεση αυτή ο νέος δήμαρχος μπορεί να συνδράμει αφου είναι νομικός.




Υπάρχει κάτι άλλο που κρύβεται από πίσω; Λέγονται πολλά στα καφενεία...

Οι κύριοι φοβήθηκαν μήπως  περνάει από το μυαλό μας ότι σ αυτή την υπόθεση της ανταλλαγής των οικοπέδων κρύβεται κάποιου είδους δοσοληψία.
Προς θεού, δεν πιστεύω ότι πέρασε από το μυαλό κανενός ότι κρύβεται χρηματική δοσοληψία.
Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλων ειδών αλισβερίσια όπως ξεκάθαρα φάνηκε στην υπόθεση της Δ.Ε.Α.Δ.Ο.

Ο δήμαρχος είπε απο μικροφώνου ότι κι αυτός θα ήθελε οικόπεδο μπροστά στο κύμα στην Λεπτοκαρυά... Είπε μάλιστα ότι έχει κι αυτός ένα οικοπεδάκι στην...Βροντού για ανταλλαγή!!!!
Γίνεται αυτό για οποιονδήποτε άλλο δημότη εκτός Λεπτοκαρυάς;

Προφανώς διαφεύγει του κυρίου δημάρχου ότι τα 3 αυτά οικόπεδα αποτελούν Τράπεζα Γης του σχεδίου πόλεως της παραλίας Λεπτοκαρυάς και ως εκ τούτου γίνεται να παραχωρηθούν ΜΟΝΟ σε πολίτες που το σχέδιο τους έχει στερήσει την περιουσία τους σε άλλο σημείο του σχεδίου της Λεπτοκαρυάς...

 Προφανώς ήθελε να υπερτονίσει τη θέση της διοίκησης με την σύμφωνη γνώμη  του αντιδημάρχου και των τοπικών συμβούλων για μη παραχώρηση "φιλέτων" σε Λεπτοκαρίτες!!!!!!!

Λέχτηκε ακόμα  ότι εσείς, η προηγούμενη διοίκηση, δεν αντιδράσατε όταν η εκκλησία ξεκίνησε τις παράνομες εργασίες για την χτιστή περίφραξη πάνω στον κοινόχρηστο χώρο... τι έχετε να απαντήσετε;
Έγιναν μηνύσεις..Εσείς τις κάνατε;

Όχι, δεν προλάβαμε..Την έκανε πριν από εμάς κάποιος δημότης υποθέτω, ο οποίος έκανε καταγγελία στο Α.Τ. Λιτοχώρου και όταν ρωτηθήκαμε από το Α.Τ. Λιτοχώρου, ο δήμος μέσω των υπηρεσιών του προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία της περιουσίας του...
Όποιος αμφιβάλλει, ας ρωτήσει τις υπηρεσίες του δήμου για περισσότερες πληροφορίες και για να διασταυρώσει τα λεγόμενά μου.
Μάλιστα, να προσθέσω, ότι τότε που έχτιζε η εκκλησία την περίφραξη, με ρώτησε ιδιοκτήτης καφετέριας της παραλιακής...
- Εμείς σύμφωνα με το σχέδιο είμαστε παράνομοι και πρέπει  να τα γκρεμίσουμε...η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?
 ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ?
Τώρα ας ρωτήσουν τον σημερινό αντιδήμαρχο....Λέω εγώ...

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Νούλα που είχε την καλή διάθεση να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και να ενημερωθούν οι συντοπίτες μας για ένα θέμα που θα συζητηθεί πολύ και θα πονέσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον...

Ευχαριστώ κι εγώ για το βήμα που μου δώσατε...Θα είμαι πάντα στην διάθεσή σας για την ενημέρωση των δημοτών.


Αυτά τα νέα της νέας διοίκησης λοιπόν συντοπίτες μου..
Τα φιλετάκια στην μητρόπολη Κιλκισίου....
Οι Λεπτοκαρίτες για άλλη μια φορά με χασούρα...

Να σημειώσουμε , ότι εκτός από την κ. Νούλα που αντέδρασε έντονα στο θέμα και ήταν η μοναδική από την Λεπτοκαρυά που υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των συντοπιτών της , έντονα αντέδρασε και η κ. Κουρίτα, η Λιτοχωρίτισα ...

Κατά της ανταλλαγής ψήφισαν όλοι οι σύμβουλοι του Φαρμάκη και ο Ρεμπατσιός.


Και είμαστε εδώ για όποιον θελήσει να απαντήσει...να ενημερώσει από την δική του σκοπιά...


Αριστοφάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου