Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση της Alco: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ,πλησιάζει τον Σαμαρά ο Τσίπρας!


Δημοσκόπηση της Alco: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθερή η διαφορά

Εκλογικό προβάδισμα 3,8 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας - Το 45% δεν θέλει πρόωρες εκλογές - Καθολική η αποδοκιμασία για δημιουργία κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου - Τι λένε οι πολίτες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Τι να κάνει ο Τσίπρας αν δεν έχει αυτοδυναμία

Με σταθεροποιημένο το σαφές εκλογικό προβάδισμα των 3,8 εκατοστιαίων μονάδων που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωκάλπη του περασμένου Μαΐου ξεκινά η νέα πολιτική σεζόν, που κυριαρχείται από τη σκληρή κομματική διαμάχη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η οποία φαίνεται να διχάζει την κοινή γνώμη.

Οι θιασώτες της σταθερότητας, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Alco για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», πλειοψηφούν, καθώς σε ποσοστό 45% οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ενστερνίζονται την κυβερνητική άποψη ότι είναι καλύτερο για τη χώρα να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή.

Ισχυρό, ωστόσο, και σε ανοδική τάση είναι το αίτημα για πρόωρες εκλογές που προωθεί η αντιπολίτευση και βρίσκει σύμφωνο το 41% των πολιτών.

Πλειοψηφικά η κοινή γνώμη εμφανίζεται διστακτική απέναντι στις πρόσφατες εξαγγελίες που έκανε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς το 54% δεν τις πιστεύει, έναντι του 28% που δείχνει εμπιστοσύνη, ενώ στο 27% φτάνουν όσοι πιστεύουν ότι μπορεί όντως να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε, την ίδια στιγμή  που το 46% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οδηγούν σε ελλείμματα.

Παρά τη διστακτικότητα, πάντως, των πολιτών έναντι των εξαγγελιών του, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται με ενισχυμένα τα αρχηγικά χαρακτηριστικά του. Πλησιάζει, κατ' αρχάς, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στο ερώτημα για την πρωθυπουργική αξιοπιστία εξακολουθεί να προηγείται με 33,5%, έναντι του 32,5% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το 34% των ερωτηθέντων να απαντά «κανένας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου